Haberler

Burdur Gölü Satranç Turnuvası Başladı

Burdur Belediyesi ile Satranç Federasyonu Burdur Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Burdur Gölü Açık Satranç Turnuvası, Bahçeşehir Koleji'nde 30 farklı ilden 198 sporcunun katılımıyla başladı. 5 gün sürecek turnuvanın açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu ve Satranç İl Temsilcisi Şükrü Şener katıldı. Turnuvanın açılışında ilk hamleyi Başkan Ali Orkun Ercengiz yaptı.

Turnuvada konuşan Başkan Ercengiz, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce işaret ettiği çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşabilmenin yolu olan bilimselliği ve bilims insanlarının yetiştireceği toplumu yaratabilmek için çok çalışmalıyız. Burdur Gölü'ne dikkati çekmek için düzenlediğimiz satranç turnuvasının bu yıl 2'ncisine ev sahipliği yapıyoruz. Burdur'un olmazsa olmazı gölünün kurumasına seyirci kalınmaması için önce ulusal ardından da uluslararası farkındalığı yaratmak istiyoruz. 1971'den bu yana neredeyse hacminin yüzde 40'ını kaybetmiş bir Burdur Gölü var. Bunun mücadelesini vermek zorundayız çünkü doğa bir gün mutlaka bizden intikamını alır" dedi. Turnuvada A kategorisinde 49, B kategorisinde 83, C kategorisinde 66 sporcu mücadele ediyor. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Bahçeşehir Türkiye Burdur Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title