Haberler

Burdur, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Olma Yolunda

İl Sağlık Müdürü Şenbayram: "Burdur olarak başvuru dosyamızı hazırladık ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği Ulusal Ağ Koordinatörü olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. İlk olarak ulusal ağ üzerinden Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'nin bir parçası olmayı hedefliyoruz"

Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olmak için başvuru dosyasını hazırlayarak birliğin ulusal ağ koordinatörü olan Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ettiklerini bildirdi.

Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'un Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olması için yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalarda karar aşamasına gelindiğini kaydetti.

Burdur Belediyesi, Burdur Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara Burdur Kent Konseyi'nin de destek verdiğini belirten Şenbayram, "Burdur olarak başvuru dosyamızı hazırladık ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği Ulusal Ağ Koordinatörü olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. İlk olarak ulusal ağ üzerinden Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'nin bir parçası olmayı hedefliyoruz. Başvurumuza ilişkin nihai karar İzmir'de ekim ayı sonunda yapılacak toplantıda verilecek. Bizler de orada olacağız ve inşallah mutlu bir haberle döneceğiz" ifadesini kullandı.

Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'nin Dünya Sağlık Örgütü'nün bir projesi olduğunu vurgulayan Şenbayram, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Dünya Sağlıklı Kentler Birliği kent sağlığı konusunda dünyanın en prestijli organizasyonudur. Birliğe dahil olunması, Burdur'un birçok ulusal ve uluslararası projeye ortak olmasının yanı sıra kent sağlığı konusunda uluslararası standartlara uygun bir yol haritasının ilimizde uygulanması anlamına gelmektedir. Birlik üyesi olmak ilimizin kent sağlığının uluslararası standartlarda olduğunun tescili mahiyetinde olup aynı zamanda kent sağlığı ile ilgili projelerde önemli bir referans değeri taşımaktadır." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title