Haberler

Burdur'da Ünlüler Geçidi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Türk Sineması Sanatçıları ve Oyuncular, düzenlenen kortej yürüyüşü ile Burdurluları selamladı.

Antalya 49. Altın Portakal Film Festivali Dış Etkinlikler kapsamında Burdur Şeker Meydanı ve Köprübaşı mevkisi arasında düzenlenen korteje genç yaşlı tüm Burdurlular büyük ilgi gösterdi. Kortej Yürüyüşüne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile birlikte Tules Evren, Barış Hayta, İpek Düzgünkaya, Adnan Koç, Gonca Yarımer, Demet Yalçınkılıç, Abdullah Bulut, Tunay Gözde, Güray Kip, Serkan Kuru, Gülcan Gökmen, Aslı Omağ, Aslı Bankoğlu, Ozan Dağgez, Yakup Yavru, Hasan Yalnızoğlu, Serdal Genç, Volkan Akçalan, Boran Ayhan isimli oyuncular ve Türk Sinemasının üstadları Altan Günbay ve eşi Müveddet Günbay, İlyas Salman, Kartal Kaan, Coşkun Göğen, Mine Soley katıldı. Burdur Şeker Fabrikası Kavşağında otobüsten inen ünlülere, Burdurlu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çocuklar ise özellikle Survivor Yarışması ile ünlenen Hasan Yalnızoğlu'na büyük ilgi gösterdi. Çocuklar Yalnızoğlu'na defterlerini imzalattı.

Ünlüler Burdur Şeker Fabrikası'ndan Köprübaşı Kavşağı'na kadar Burdurluları selamladı. Burdurlu vatandaşlar ise fotoğraf ve görüntü çekerek kortej anını ölümsüzleştirdi.

Kortej Yürüyüşü'nün ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Serenler Otel'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sinema Sanatçıları ve oyuncuları ağırladı. Serenler Otel'de verilen ikramda Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Türk Sinema Sanatçısı Altan Günbay ve eşi Müveddet Günbay ile uzun uzun sohbet etti.

Burdurlu çocukların ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Hasan Yalnızoğlu, "Çocukların gözleri kalplerini gösteriyor. Benimle çok ilgilendiler. Bundan büyük mutluluk duydum" dedi.

Tecavüzcü Coşkun Olarak bilinen Sinema Sanatçısı Coşkun Göğen ise, Antın Portakal Film Festivalini değerlendirdi. Türkan Şoray'ın katılımıyla 200 bin kişinin festivale geldiğini dile getiren Sinema Sanatçısı Coşkun Göğen, "Türkan Şoray'ın katılımıyla 200 bini geçti kalabalık, Antalya'da izdiham yaşandı. Burdur tabii ki daha mütevazı bir yer, herkes cıvıl cıvıldı. Genç herkesi tanımak durumundalar, her şeyi idrak etmek durumundalar çünkü hayat çok çabuk geçiyor. İdareciler bizi en iyi şekilde onure ediyorlar. Kendilerine her türlü ilgiden dolayı teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Burdurluları çok beğendiğini ve çok sıcak insanlarla karşılaştığını dile getiren Sinema Sanatçısı Mine Soley, "Burdur'u ben tahminen 68-69 yıllarında sahneye çıkmıştık. İlk anımsadığım ünlü bir profesörümüz vardı, İnsuyu Mağarasını buldu. Burdur'a bunun dışında insan olarak baktığımızda inanılmaz sıcak, gönüller, gözler ellerin birleşimini yaşadım. Müthiş bir enerji topladım. Isparta biraz koordine olamadı galiba, ne vali vardı, ne belediye başkanı vardı. Burada çok nazik karşılandık. Burdur Belediye Başkanımız çok güzel örgütlenmişler, yüreklerine sağlık, sanata saygı duyan sanata emek veren herkesin önünde saygıyla eğiliyorum' şeklinde konuştu.

Burdur Serenler Otel'de verilen ikramda Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Sinema Sanatçıları ile yakından ilgilendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin başarıyla devam ettiğini dile getirdi. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise ikramı Serenler Otel'de vermek istediklerini bunun sebebinin ise çekilen Burdur Gölü'nü ünlülere göstermek istedikleri için yaptıklarını söyleyerek ünlülerden Burdur Gölü konusunda destek istedi. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise, Türk Sineması'na büyük önem verdiğini dile getiren konuşmasında, Burdur'a gelen sinema sanatçılarına teşekkür etti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Akkaya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title