Haberler

Burdur'da Model Uçak ve Araba ile Kano ve Yelken Yarışları Yapıldı

Burdur Belediyesi'nin düzenlediği İnsuyu Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri çerçevesinde, model uçak, araba, kano ve yelken yarışları yapıldı.

Burdur Gölü mesirelik alanında düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Hava Kurumu Burdur Şubesi'nce Yamaç Paraşütçüleri ve Paramotorcuların gösterileriyle başlayan etkinliklerde önce model uçak ve model arabaların yarışları yapıldı. Sürat motorları, kano ve yelken yarışlarının yapıldığı etkinlikler katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, bölgenin turizm değerlerinin ortaya çıkarılması amacıyla yapılan etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Akkaya, su sporları için en elverişli rüzgara sahip Burdur Gölü Kıyısı'nda kalıcı çalışmalar yapmak istediklerini ancak gölün çevredeki baraj ve göletler nedeniyle sürekli çekilmesinden de endişe duyduklarını belirtti. Sebahattin Akkaya,

"Burdur Gölü'nün önce suya ihtiyacı var. Göl çekiliyor, buna bir dur demek lazım. Yetkililer baraj ve göletlerin kapaklarını mı açarlar, su mu salarlar, ne yapacaklarsa yapsınlar, Göl'e su gelsin" diye konuştu.

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title