Haberler

Burdur'da "Diyabet Okulu" Projesi

İl Sağlık Müdürü Şenbayram: "Okulun amacı; hastanın sağlık durumu ve metabolik kontrolünü en iyi düzeye getirmek, komplikasyonları önlemek veya geciktirmek, hastanın yaşam kalitesini artırmak"

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diyabet hastalarına yönelik "Diyabet Okulu" projesi başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında düzenlenen tanıtım toplantısına Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Garnizon Komutanı Albay Sait Koca ve ilgililer katıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, toplantıda yaptığı sunumda, proje kapsamında diyabetle ilgili saha araştırması yaptırdıklarını söyledi.

Araştırmaların, "birçok diyabet hastasının hastalığı hakkında eksik bilgiye sahip olduğunu" gösterdiğini anlatan Şenbayram, "Bu amaçla hasta ve hasta yakınlarına, hastalıkla baş etme ve hastalıkla yaşama yollarını öğretmek amacıyla projeyi geliştirdik. Çünkü birçok hastamız diyabetle baş edemiyor. Doktorların önerdiği ilaç veya insülin tedavisine dikkat etmediklerini belirledik. Ayak bakımlarına dikkat etmediklerini ve şeker ölçümlerini düzenli yapmadıklarını fark ettik" dedi.

Şenbayram, yapılan küçük eğitimler sayesinde bile hastalarda ve ağır vakalarda düşüş yaşandığını kaydetti. Proje çerçevesinde uzman eğitimcilerin diyabet hastası ve yakınlarına eğitimler vereceğini belirten Şenbayram, şöyle konuştu:

"Okulun amacı; hastanın sağlık durumu ve metabolik kontrolünü en iyi düzeye getirmek, komplikasyonları önlemek veya geciktirmek, hastanın yaşam kalitesini artırmak. Diyabetle yaşama bilincini oluşturmak gibi hedeflerimiz de var. Konunun uzmanlarının katılımları ile düzenlenen eğitim programlarına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılabilecek ve ilgili uzmanlarla bir araya gelme fırsatı bulabilecek."

Bu arada Vali Yılmaz, bina girişine kurulan vücut kitle analiz cihazında ölçüm yaptırdı ve sonuçlar hakkında uzmanlardan bilgi aldı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Nurettin Yılmaz Ak Parti Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title