Haberler

Burdur'da Ceviz Ezmesi Alma İzdihamı

Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Burdur Belediyesi'nde vatandaşlara ceviz ezmesi dağıtıldı.

Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüşle başlayan kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile devam etti.

İlginç görüntülerin yaşandığı kutlamalar sırasında, Vali Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, belediye binasına çıkarak küçük paketler halinde hazırlanmış ceviz ezmelerini halka dağıttı. Ceviz ezmelerini almak isteyen birçok kişi birbiriyle yarıştı. Dağıtım sırasında bazı vatandaşlar çıkan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi. Daha sonra halka hitaben bir konuşma yapan Vali Özbek, "2. Burdur Ceviz Ezmesi

Dağıtım Şöleni ile Burdur'un meşhur ceviz ezmesini tanıtmaya çalışıyoruz. Geçen sene birinciyi yaptık. Halkımızın bu sene ilgisi az oldu ama ilerideki yıllarda daha da katılımın çok olacağına inanıyorum. Bizim amacımız Burdur'un bu nadide ürününü tüm dünyaya tanıtmaktır" dedi.

(OÖ-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title