Haberler

Burdur: Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı Burdur'da Açıldı

Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı, 8 ilin katılımıyla Burdur'da açıldı.

Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı, 8 ilin katılımıyla Burdur'da açıldı.

Burdur Öğretmenevi bahçesinde açılan fuarda, her il kendi yöresindeki çalışmaları sergiledi. Sergide en büyük ilgiyi, konuklara Trabzon ekmeği, tereyağı ve kaşar peyniri ikram eden Trabzon standı gördü. Fuarda bir konuşma yapan Burdur Valisi M. Rasih Özbek, fuarın Burdur'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Burdur'un eğitim konusunda daha da ileriye gideceğini belirten Özbek, "Eğitim her şeyin temelidir. Halk Eğitim Merkezi, yaygın eğitimin temelidir. Yaygın eğitim, geleceklere bakmadan, onlara üniforma giydirmeden yapılan bir eğitimdir. Bu yüzden yaygın eğitimi çok seviyorum" dedi.

Vali M. Rasih Özbek, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Gencer'e de seslenerek "Bizde okuma yazma öğrenme çağındaki çocukların fişlerinde, emir verir gibi 'Ali topu at' yazar. Ben bunu daha önce görev yaptığım Manisa'da, belki de haddimi aşarak değiştirttim. Fişlere "Ali lütfen topu atar mısın?" yazdırdım. Daire Başkanımız Hasan Gencer'den bunu Ankara'ya iletmesini istiyorum. Bana fişlerle oynama yetkisi verildiğinde bu fişleri değiştireceğim" dedi.

Konuşmaların ardından Burdur Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan folklor gösterisi sunuldu. Konuklar daha sonra standları gezdi. Trabzon standındaki Vakfıkebir ekmeği, kaşar peyniri ve tereyağı konukların ilgisini çekerken, Burdur Valisi M. Rasih Özbek de bir paket tereyağı aldı.

Trabzon, Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Malatya, Tokat ve Burdur illerinin katıldığı fuar, 12-14 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title