Haberler

Burdur Balkan Üniversiteleriyle İşbirliği Anlaşması

Balkan üniversiteleriyle işbirliği anlaşmasıMEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Arnavutluk, Makedonya ve Bosna- Hersek'teki üniversitelerin rektörlerini Burdur'da ağırladı.

Balkan üniversiteleriyle işbirliği anlaşması

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Arnavutluk, Makedonya ve Bosna- Hersek'teki üniversitelerin rektörlerini Burdur'da ağırladı. Yapılan toplantılar kapsamında MAKÜ ile Balkan üniversiteleri arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Geçen aylarda bir dizi temaslarda bulunmak üzere Balkan ülkelerindeki üniversiteleri ziyaret eden MAKÜ yönetiminin uluslararası ilişkiler alanındaki temasları meyvelerini vermeye başladı. Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek'teki üniversitelerin rektörleri Burdur'da ağırlandı. MAKÜ Gelişim Merkezi'ndeki toplantıda Balkan üniversiteleri arasında akademik işbirliği anlaşmaları imzalandı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Bugünkü toplantımız yaklaşık 2 yıldır Balkan coğrafyasında değişik vesilelerle yapmış olduğumuz çalışmaların Burdur'a yansıyan kısmı. Daha önce Sırbistan Sancak bölgesinde işbirliği çalışmalarımız olmuştu. Geçen yaz Arnavutluk Kosova bölgesinde programımız oldu. Tiran Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Bosna- Hersek, Makedonya, Kosova'da çalışmalarımız devam ediyor. Birlikte iş yapma potansiyelinden çıkaracağımız sonuçlarla bu çalışmaları başka boyutlara yayacağız" dedi.

MAKÜ olarak anlamlı ve özel bir organizasyona imza attıklarını anlatan Korkmaz, "Mehmet Akif coğrafyası olarak isimlendirdiğimiz Balkanlarla MAKÜ arasında güçlü bir işbirliği geliştiriyoruz. Bugün Arnavutluk, Saray Bosna ve Makedonya'dan katılan 6 üniversiteyle ikili anlaşma imzalayıp akademisyen değişimi, ikili işbirliği ve ortak projeleri kapsayan çalışmalarımızın imzalarını attık" diye konuştu.

İkinci Uluslararası Mehmet Akif Sempozyumu'nu aralık ayı içerisinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapacaklarını da kaydeden Korkmaz, "O coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Osmanlı'nın, Türk ve İslam dünyasının mirasının izlerini bulduğumuz ve kendimizi yeniden keşfettiğimiz coğrafyamızı, köklerimizi yeniden keşfetmemizin anlamlı bir sonucu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Daha sonra Arnavutluk Luigj Gurakuqi Shkoder Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Bekteshi, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahiz, Tiran Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mynyr Koni, Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi, Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe üniversitelerini tanıtan sunum yaptı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve dekanların bölümlerini tanıtmasının ardından misafir üniversite rektörleri ile Rektör Korkmaz tarafından ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Korkmaz Arnavutluk Makedonya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title