Haberler

BURDUR 192 kişinin karantinaya alındığı Çeltikçi'de önlemler en üst düzeyde

Güncelleme:

192 kişinin karantinaya alındığı Çeltikçi'de önlemler en üst düzeyde

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler en üst düzeye çıkarıldı. İlk pozitif vakanın yaşamını yitirmesinin ardından temaslı olan 30'u pozitif 192 kişinin karantinaya alındığı ilçeye giriş ve çıkışlar jandarma ve polis ekipleri tarafından sıkı şekilde denetleniyor.

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde infaz kanunu ile Dalaman Açık Cezaevi'nden tahliye olan bir kişi 26 Nisan günü yüksek ateş şikayetiyle Bucak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu kişi ve eşine 27 Nisan günü yapılan test pozitif çıkınca yayılımın engellenmesi amacıyla yalnız yakın temaslılar değil, temaslılar ve temaslıların temaslıları da tespit edilerek geniş alanda filyasyon çalışması yürütüldü. Bunun sonrasında temaslı olan 192 kişi karantinaya alındı.

İlk pozitif vaka olarak belirlenen Zafer Bacal (56), 6 Mayıs günü Bucak Devlet Hastanesi'nde tedavi görmekteyken yaşamını yitirince ilçedeki giriş çıkış yasağı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 21 güne çıkarıldı. Test yapılanlardan 30 kişide pozitif vakaya rastlanan ilçede alınan tedbirler kapsamında giriş çıkışa jandarma ve polis ekipleri tarafından izin verilmiyor.

Polis ekip araçlarından sürekli olarak vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda anons yapılan ilçeye girişler izin belgesiyle gerçekleştiriliyor. İlçenin iki girişi polis bariyerleriyle çevrildi. İlçeye sadece kamu görevlileri ve gıda tedarikçilerinin giriş çıkışına izin veriliyor. Jandarma ekipleri ise insansız hava aracı ile ilçe giriş çıkışlarını ve mahalleleri kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çeltikçi Jandarma Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title