Haberler

"Burası Birilerinin Vatanı Değil, Hepimizin Vatanı"

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Burası birilerinin vatanı, ülkesi değil, hepimizin vatanı, hepimizin devleti. Buna biz sahip çıkacağız, geliştireceğiz, güçlendireceğiz ve büyüteceğiz" dedi.

Vali Vahdettin Özkan ile Şehri Nuh Oteli'nde düzenlenen kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kanaat önderlerinin katıldığı toplantıya katılan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin herkesin içerisinde bulunduğu bir gemi olduğunu, en kötü fırtınalı günlerde bile bu geminin insanları koruyacağını söyledi.

Herkesin bu geminin kendisine ait olduğunu bilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burası birilerinin vatanı, ülkesi değil, hepimizin vatanı, hepimizin devleti. Buna biz sahip çıkacağız, geliştireceğiz, güçlendireceğiz ve büyüteceğiz. Birileri geminin altını delmeye çalışmış olabilir, bu geminin altını delmeye çalışanlar aslında hepimize zarar verdiklerini bilmek zorunda. Aynı gemini içinde kendilerinin de olduğunu bilmeleri lazım. Gemimizde yolunda gitmeyen bir iş varsa gemimizle ilgili bazı eksiklikler görünüyorsa, bu eksikliklerimizi güzelce dile getirmeliyiz, konuşmalıyız, tartışmalıyız ve o eksikliklerimizi gidermeliyiz. Yoksa her önüne gelen geminin altını delerse, orasını burasını kırarsa ortada gemi de kalmaz, insanların meselelerini çözecek ortam da kalmaz."

Yılmaz, dünya düzenin değişim içerisinde olduğunu, 30-40 önceki dünya düzenin artık var olmadığını ifade ederek, bir süre sonra dünyanın belki yeniden düzenlenebileceğini kaydetti.

Şu anda çok hassas bir dönemin yaşandığını, dünyada güçlerin yeniden dağıldığı, birçok hesaplaşmanın yapıldığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dönemde güçlü olmak birliğimizi ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Başkalarına fırsat vermeden kendi gemimizi inşa ederek geleceğe yürümek zorundayız. Ortadoğu'da neler yaşandığını hepiniz görüyorsunuz. Orta Asya da nasıl bir düzen oluştuğunu görüyorsunuz. Bütün bu coğrafyada bir değişim bir dönüşüm, bir hareketlilik söz konusu. Bütün bu coğrafyadaki ülkeler Türkiye'nin başarısı, koyduğu icraatlar sağladığı ilerlemeler, Balkanlar için de Afrika için de orta Asya için de bir umut kaynağıdır. Türkiye'de olup bitenler Türkiye sınırlarını aşan bir etkiye sahip. Bu ülke sıradan bir ülke değil. Bu ülke önemli bir ülkedir."

-"Doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz"

"Birileri terörde yapsa, birileri başka şeylerde karıştırsa biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz" diyen Bakan Yılmaz, TÜrkiye'nin daha demokratik bir ülke haline geleceğini söyledi.

Şimşek, Türkiye'yi daha ileriye götüreceklerini, bundan tüm engellemelere rağmen vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi daha ileri ve özgür bir ülke olmaya götüreceğiz. Hükümet olarak demokraside atılımlarımıza yapmaya devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın. Birileri terör de yapsa, birileri başka şeyler de karıştırsa biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Ama bir konuda hepimizin anlaşması lazım. Artık bu bölgede kan olmasın, ölüm olmasın, şiddet olmasın. Bu konuda hepimizin anlaşması lazım. Hangi partiye oy veriyorsak verelim, hangi düşüncede olursak olalım, herkesin görüşü kendine. Bunun içinde artık sesimizin daha çok çıkması lazım. Herkesin bu konuda konuşması lazım.

Bu arada da Şırnak'a ellimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Şırnak Havaalanı yapılıyor. Pisti ortaya çıkmış, inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Sadece o proje 57 milyon liralık bir projedir. Üstelik bağlantılı yollar ve diğer yollar hariç. Şırnak Üniversitemize her türlü desteği yapıyoruz. Şırnak Üniversitesin'e bugüne kadar 50 milyon liranın üzerinde ödenek tahsis ettik."

Muhabir: Cafer Balık / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Selçuk Aval - ŞIRNAK

Kaynak: AA / Güncel

Vahdettin Özkan Cevdet Yılmaz Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title