Haberler

Bundesliga'da İlk Yarının Ardından

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 17.haftanın oynanmasıyla sona eren sezonun ilk yarısında, Bayer Leverkusen'de 15 maçta bin 332 dakika forma giyen Ömer Toprak, en fazla süre alan Türk oyuncu oldu.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 17. haftanın oynanmasıyla sona eren sezonun ilk yarısında, Bayer Leverkusen'de 15 maçta bin 332 dakika forma giyen Ömer Toprak, en fazla süre alan Türk oyuncu oldu.

Forma giydiği tüm maçlarda ilk 11'de yer alan ve 2 maçta oyundan alınan Ömer, 4 sarı kart gördü ve 1 asist yaptı.

Ömer'den sonra Hamburg'da oynayan Tolgay Arslan, VfB Stuttgart'tan Serdar Taşçı, Greuther Fürth takımından Sercan Sararer, Borussia Dortmund'dan İlkay Gündoğan ve Hoffenheim'de oynayan Eren Derdiyok ise 13 maçta forma giydi.

Oynadığı karşılaşmalarda toplam bin 105 dakika süre alan ve 13 maçın tamamında ilk 11'de başlayan Tolgay, 5 sarı kart gördü.

VFB Stuttgart'ın kaptanı Serdar da 13 maçın tamamında sahaya ilk 11'de çıkarken, toplam bin 88 dakika forma giydi. Serdar, oynadığı karşılaşmalarda 2 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

Ligin son sırasında yer alan Greuther Fürth takımında oynayan Türk Milli Takımı oyuncularından Sercan, toplam bin 83 dakika oyunda kaldı. İlk yarıda 1 asist yapan Sercan, 2 sarı, 1 kez de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund'da oynayan Alman Milli Takımı'nın oyuncusu İlkay Gündoğan da 13 karşılaşmada toplam 993 dakika oynadı. Forma giydiği maçlarda 2 asist ve 1 gol kaydeden İlkay, 3 sarı kart gördü.

İsviçre Milli Takımı oyuncusu Eren Derdiyok ise 13 maçta toplam 531 dakikada oyunda kalırken, 1 gol kaydetti. Bu sezon kendisinden beklenilen performansı gösteremeyen Eren, 4 maça ilk 11'de başladı ve 9 maçta sonradan oyuna dahil oldu.

Borussia Mönchengladbach'ta oynayan Tolga Ciğerci, 6 maçta toplam 339 dakika, VfB Suttgart'ta forma giyen Tunay Torun 6 maçta 291 dakika ve Greuther Fürth takımından Tayfun Pektürk de 3 maçta 113 dakika oyunda kalan oyuncular oldu.

Werder Bremenli Mehmet Ekici, 3 maçta sadece 25 dakika oynarken, Mainz 05 takımındaki Yunus Mallı, 4 maçta 74 dakika, Bayer Leverkusen'de forma giyen Okan Aydın da sadece 1 maçta 10 dakika forma şansı buldu.

Bayern Münihli Emre Can, Borussia Dortmund'dan Koray Günter, Eintracht Frankfurt'tan kaleci Aykut Özer, Hannover 96'dan Deniz Ayçiçek, Werder Bremen'den Özkan Yıldırım ile Levent Ayçiçek, Fortuna Düsseldorf'tan Tuğrul Erat ve Ali Osman Aydın ise teknik direktörlerden tarafından sezonun ilk yarısında şans bulamayan oyuncular oldu.

Türk oyuncularının içinde İlkay ve Eren'in 1'er golü dışında başka gol atan oyuncu bulunmaması dikkati çekti.

Muhabir: Erbil Başay / Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Hüseyin Doğru - BERLİN

Kaynak: AA / Spor

Ömer Toprak Almanya Fürth Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title