Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

==============

3)ÖCALAN'IN AVUKATLARI İMRALI'YA GİDEMEDİ

İMRALI Adası'nda yargılanarak, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın 3 avukatı, Marmara Denizi'ndeki olumsuz koşullar nedeniyle müvekkilleriyle görüşmeye gidemedi.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra İmralı Adası'ndaki cezaevinde yargılanan Öcalan'ın savunmasını üstlenen Avukatları Muharrem Şahin, Asya Ülker ve Şakir Demir, bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul'dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Jandarmada bir süre bekleyen avukatlara, Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretin bugün gerçekleşmeyeceği bildirildi. Öcalan için getirdikleri dergi, gazete ve kitapları tutanakla teslim eden avukatlar daha sonra İstanbul'a döndü.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri 1'inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor. Avukatların Çarşamba günleri yapamadıkları görüşmeleri Cuma günlerine erteleniyor.

*Van'ın Muradiye ilçe merkezi ve köyleri ile Çaldıran İlçesindeki köylerde ilköğretim okulları 1 gün süreyle tatil edildi.

4)DOĞU'DA KAR 693 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPADI

DOĞU Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışı Van, Hakkari ve Bitlis'te 693 köy ile 376 mezranın yolunu ulaşıma kapadı. Van'ın Muradiye ilçe merkezi ve köyleri ile Çaldıran İlçesindeki köylerde ilköğretim okulları 1 gün süreyle tatil edildi. Van'ın-Bahçesaray karayolu da bu yıl ilk kez ulaşıma kapandı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Van, Hakkari ve Bitlis'te 2 gündür aralıklarla yağan kar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Van'da 344, Bitlis'te 218, Hakkari'de 131 köy ve 376 mezranın yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı. Van'ın Muradiye İlçesi merkez ve köyleri ile Çaldıran İlçesi'ndeki köylerde kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, şehir merkezlerinde de belediye ekipleri kar temizliği yapıyor. Bu arada Van'ın Bahçesaray İlçesi'nin yolu bu yıl ilk kez ulaşıma kapandı. 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu belirtildi.

MURADİYE, HAKKARİ VE BİTLİS'TEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

VAN-HAKKARİ-BİTLİS, (DHA)-

==========

5)ZONGULDAK' TA ŞÜPHELİ MADDE PANİĞİ

ZONGULDAK merkeze bağlı Türkali Köyü Sahili'nde bulunan birbirine yapışık 2 metal cisim panik yarattı. Yapılan kontrolde karbondioksit gazı içerdiği belirlenen ve gaz sızıntısına rastlanmayan şüpheli maddelere incelenmek üzere el konuldu.

Dün sabah Türkali Köyü Sahili'nde gezen bir grup vatandaş, turuncu renkte su borusu büyüklüğünde birbirine yapışık 2 metal cisim buldu. Haber verilmesi üzerine gelen Işıkveren Jandarma Karakolu ekipleri, denizden yaklaşık 50 metre uzaklıkta dalgaların ulaşamadığı bölgede bulunan 1 metre 20 santim uzunluğundaki metal cisimlerin çevresinde önlem alarak, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi.

Akşam saatlerinde 10 kişilik ekip, sahile giderek jandarma nezaretinde metal cisimler üzerinde inceleme yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrolde karbondioksit gazı içerdiği belirlenen metal cisimlerde gaz sızıntısına rastlanmadı. Ucunda yanıp sönen bir ışık bulunduğu belirtilen şüpheli cisimler, çöp poşetinin içinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yetkililer, bir gemiden düşmüş olabileceği belirtilen şüpheli maddelerin incelenmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'ye

(İZAYDAŞ) gönderileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title