Haberler

Bulgaristan Vatandaşları Oylarını Kullanıyor

Bulgaristan'daki seçim için Türkiye'de oy kullanan seçmenler, uzun kuyruklara neden olan sandık sayısının azaltılması ve Kiril alfabesiyle dilekçe doldurma uygulamasına tepki gösterdi.

Bulgaristan'daki seçim için Türkiye'de oy kullanan seçmenler, uzun kuyruklara neden olan sandık sayısının azaltılması ve Kiril alfabesiyle dilekçe doldurma uygulamasına tepki gösterdi.

Kent merkezi ile Çorlu, Ergene, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde yaşayan Bulgaristan vatandaşları, önceden belirlenen okullarda saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti.

Çorlu ilçesindeki Vehbi Günaştı İlkokulu ve Vali Şenol Engin İlkokulu'ndaki sandıklarda oluşan uzun kuyruklara vatandaşlar tepki gösterdi.

Seçmenler, Bulgaristan hükümetinin son dakika çıkardığı Kiril alfabesiyle dilekçe doldurma yaptırımının oy kullanmaya gelenleri zor durumda bıraktığından ve kuyruklara neden olduğundan yakındı.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Trakya Sorumlusu Güner Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Mart Bulgaristan genel seçimlerinde, Çorlu'da yaşayan çifte vatandaşların da sandık başına giderek oy kullandığını söyledi.

Çetin, "Çorlu'daki çifte vatandaşlarımız iki ayrı okuldaki iki sandıkta oylarını kullanıyor. Daha önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki sandıkta toplam 4 bin 300 oy kullanmışlardı. Fakat bu seçimlerde bu rakamlar olmayabilir. Nedeni ise Bulgaristan seçim kurulu cuma günü bir karar aldı. Daha önceki seçimlerde dilekçeler dışarıda doldurulup sadece komisyon önünde imza attırılıyordu, şu anda herkes kendi el yazısıyla dilekçe dolduruyor. Bu da seçimi ve oy kullanmayı yavaşlatıyor." diye konuştu.

Ayrıca Tekirdağ'daki, Süleymanpaşa İlkokulu'nda da sabahın erken saatlerinden bu yana oy vermeyi bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymanpaşa Bulgaristan Türkiye Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title