Haberler

Bulgaristan, Nükleer Santralin Kapatılan Bloklarını Tekrar Açmak İstiyor

Bulgaristan, Ülkedeki Tek Nükleer Santrali Olan Kozloduy'un Kapatılan 3. ve 4. Ünitelerini Tekrar Faaliyete Geçirmek İstiyor.

Bulgaristan, ülkedeki tek nükleer santrali olan Kozloduy'un kapatılan 3. ve 4. ünitelerini tekrar faaliyete geçirmek istiyor.

Basına açıklamalarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovçarov, "Bulgaristan, Kozloduy atom santralinin geçen yıl kapatılan 3. ve 4. ünitelerinin yeniden faaliyete açılması için çareler arayacak" diye belirtti. Ovçarov, santralin dört küçük reaktörünün kapatılması için verilecek tazminatın, 1 milyar Euro değerinde olması gerektiğini ifade ederek, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü hatırlattı.

Avrupa Birliği'nin (AB) yeni üyesi olan Bulgaristan, geçtiğimiz hafta Kozloduy nükleer santralinin 3. ve 4. bloklarını kapattı. Güvenlik endişelerinden dolayı reaktörlerin kapatılmasını isteyen AB, bunu üyelik için yerine getirilmesi gereken bir şart olarak sunmuştu.

(ND-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title