Haberler

Bulgaristan ile Türk Bayrağı Krizi

Bulgaristan'da Botev Plovdiv ile Lokomotiv Sofya Takımları Arasındaki Maçta Bir Türk Bayrağının Baş Aşağı Olacak Şekilde Kaldırılması ve Yakılmak İstenmesi Üzerine Türkiye, Sofya'ya Protesto Notası Verdi. Savcının Olaylara Karışan Tarafların İfadesini Aldığı Belirtildi.

Bulgaristan'da Botev Plovdiv ile Lokomotiv Sofya takımları arasındaki maçta bir Türk bayrağının baş aşağı olacak biçimde kaldırılması ve yakılmak istenmesi üzerine Türkiye'nin, Sofya'ya protesto notası verdiği bildirildi.

Plovdiv Başkonsolosu Ümit Yalçın'ın, Bulgaristan Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına protesto notası ilettiği belirtiliyor.

Bulgar basınına göre, Botev Plovdiv ile Lokomotif Sofya arasında oynanan maçta Botev Plovdiv taraftarları, Türk bayrağını baş aşağı olacak şekilde kaldırdı. Polis devreye gitmeseydi aşırı milliyetçi olarak nitelendirilen unsurların bayrağı ateşe verecekleri kaydediliyor.

Savcının olaylara karışan Botev Plovdiv taraftarlarını ifade aldığı dile getiriliyor.

Bu arada, Başkonsolos Yalçın'ın, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği diplomatları ile bir toplantı yaptığı, görüşmede Pazartesi günü Türk hükümetine sunulacak bir rapor ele alındığı kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title