Haberler

Bulgaristan'da Parlamento Seçimlerine Doğru

Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, "26 Mart'ta çok kolay bir seçeneğiniz var.

Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, "26 Mart'ta çok kolay bir seçeneğiniz var. Bir tarafta 'Ne mutlu Türk'üm' diyen DOST Partisi'nin lideri var, diğer tarafta Türk ve Müslüman toplumunu aşırı milliyetçilere satan bir parti (Hak ve Özgürlükler Hareketi) var. Bunu Türk milleti kabul edemez." dedi.

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu DOST Partisi'nin lideri Mestan, 26 Mart Pazar günü yapılacak seçimlere ilişkin kampanyasını sürdürüyor.

Mestan, Türklerin yoğun yaşadığı Bulgaristan'ın güneyindeki Hasköy'de seçmenlerle buluştu.

Etkinlikte, Bulgaristan ulusal marşının okunmasının ardından bazı milletvekili adaylarını tanıtan Mestan, seçimde parlamentoya güçlü bir şekilde girmek istediklerini dile getirdi.

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ile ittifak yaparak oluşturdukları DOST Birliğinin halkın desteğiyle seçimlerde büyük bir başarıyla çıkacağını ifade eden Mestan, şöyle konuştu:

"26 Mart'ta çok kolay bir seçeneğiniz var. Bir tarafta 'Ne mutlu Türk'üm' diyen DOST Partisi'nin lideri var, diğer tarafta Türk ve Müslüman toplumunu aşırı milliyetçilere satan bir parti (Hak ve Özgürlükler Hareketi) var. Bunu Türk milleti kabul edemez. Onlara mesaj gönderiyorum, bu millet 26 Mart'ta sizi cezalandıracak."

Seçim günü oylarını kullanmadan önce vatandaşların kalplerinin sesine kulak vermesini isteyen Mestan, kendilerine oy veren hiç kimseyi mahcup etmeyeceklerini ifade etti.

Mestan, "İnsanı kalbi yanlış yola götürmez. Eğer oyunuzu, kalbinizi ve vicdanınızı dinleyerek kullanırsanız oylarınız pusuladaki numaramız 13'e gidecek. Sizlerle gurur duyuyorum. Eğer 26 Mart'ta ittifakımıza oy vererek güç verirseniz sizler de bizlerle gurur duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçiminde, 7 milyon ülke nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Türk ve Müslümanların oyları için DOST Birliğinin yanı sıra parlamentoda 33 milletvekili bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) de mücadele verecek.

Türkiye'nin Kasım 2015'de, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesi, Bulgaristan'da Türklerin en fazla temsil edildiği HÖH'de görüş ayrılığına neden olmuştu. Türkiye'nin tutumunu destekleyen Genel Başkan Lütvi Mestan, Onursal Başkan Ahmet Doğan'ın baskılarına maruz kalarak partiden ihraç edilmişti.

Mestan ve bir grup milletvekili de Nisan 2016'da DOST Partisini kurarak, Bulgaristan'daki Türk siyasi hareketinde yeni bir sayfa açmıştı. Kısa sürede örgütlenen DOST Partisi, erken seçimlere HŞHP ile ittifak yaparak DOST Birliği altında katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Türkiye Hasköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title