Haberler

Bulgaristan'da Mafya Eylemleri Devam Ediyor

Bulgaristan'da, Mafya ile Bağlantılı Olduğu Sanılan İki Saldırıda Bir Kişi Yaşamını Yitirdi.

Bulgaristan'da, mafya ile bağlantılı olduğu sanılan iki saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi.

Başkent Sofya'nın doğusundaki Kazanlık kentinde sabıkalı olduğu bildirilen Totö Totev (36) adlı bir kişinin, kimliği belirlenemeyen tetikçilerce öldürüldüğü bildirildi. Medyanın haberlerine göre, uyuşturucu ve fuhuş sektöründe çeşitli suç olaylarına karışmaktan sabıkalı olan Totev, evinin önünde kurşunlandı.

Sofya'nın 70 kilometre kuzeyindeki Vratsa kentinde de, seyir halindeki bir otomobilde bomba patladı. Bölge Emniyet Müdürlüğünün basın açıklamasında, Bulgar plakalı Mazda marka otomobilin ikiye bölündüğü, otomobilde bulunan 28 yaşındaki kişinin şans eseri yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Bu iki saldırı, Avrupa Komisyonunun 25 Temmuzda açıkladığı, mafyayla mücadele, adalet sisteminin çalışmaları ve yatırım fonlarındaki yolsuzluklarla ilgili olarak Bulgar hükümetine sert eleştirilerin yer aldığı rapor hakkında muhalefet partilerinin verdikleri gensorunun görüşüldüğü gün düzenlendi. Muhalefet temsilcileri, bu saldırıları, örgütlü suçlarla mücadele alanında hükümetin başarısızlığına örnek olarak gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title