Haberler

Bulgaristan'da 44 Bilim Adamı Polis Ajanı Çıktı

Nin (Ban) Kadrosundan 44 Kişinin Komünizm Döneminde Siyasi Polis Ajanı Olarak Çalıştığı Açıklandı.

nin (BAN) kadrosundan 44 kişinin komünizm döneminde siyasi polis ajanı olarak çalıştığı açıklandı.

Parlamento kararıyla kurulan ve bugünkü devlet kurumlarında çalışanların geçmişini araştıran komisyon, Bulgaristan Bilimler Akademisi'ndeki araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Komisyonun resmi internet sitesinden kamuoyuna yapılan duyuruda, BAN?ın en üst düzeydeki 348 yetkilisinin geçmişinin araştırıldığı ve bunlardan 44?ünün, komünizm döneminde siyasi poliste "ajan" veya "muhbir" sıfatıyla çalıştığının tespit edildiği bildirildi.

Komisyonun araştırmaları sonucu komünist ajan olduğu belirlenen BAN Tarih Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Georgi Markov, basına yaptığı açıklamada, geçmişinden hiç utanmadığını belirterek, "Bu benim için yeni haber değil. Geçmişte ajanlık yaptığım gibi bugün de yapmaya devam ediyorum" dedi.

Bulgaristan yasaları, eski komünist ajanların devlet kurumlarında çalışmalarına yasak getirmiyor, ancak bu kişilerin isimleri ve dosyaları kamuoyuna açıklanıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title