Haberler

Bulgaristan'da 29 Ekim Kutlamaları

Bulgaristan'da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla başkent Sofya'da Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği organizasyonunda bir konser düzenlendi.

Bulgaristan'da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla başkent Sofya'da Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği organizasyonunda bir konser düzenlendi.

Koro Şefi Burak Onur Erdem'in yönettiği Devlet Çoksesli Korosu, Türk, Bulgar ve dünya klasiklerinden eserler seslendirdi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dost, komşu ve müttefik Türkiye ve Bulgaristan'ın halkları arasında birlikte yaşama kültürünün yansıması olan konser repertuvarı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız için özel olarak hazırlandı." dedi.

Bulgar ve Türk müziğinde aynı veya yakın melodilerin farklı güftelerle her iki kültürde kullanıldığına işaret eden Ulusoy, 93 yıl önce Türkiye ile Bulgaristan arasında Dostluk Antlaşmasının yine bir ekim ayında imzalandığını anımsattı.

Ulusoy, Bulgaristan'da yaşayan soydaşların "bir gönül köprüsü olduğunu" belirterek, "İki ülkenin dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirerek daha da ilerlemek için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Koro şefi Erdem ise Bulgaristan'a ilk kez geldiklerini ve çok özel bir program hazırladıklarını belirtti.

Erdem, "Bizim için konserin en anlamlı kısmı bu. Türk-Bulgar dostluğunu ve Türk kültürüyle Bulgar kültürünün ne kadar yakın olduğunu vurgulayan, müzik diliyle anlatan eserlerimiz var." diye konuştu.

"Geleneğin Temelleri", "Makamsal Bir Duyuş", "Komşuluk ve Dostluk Üzere" ve "Kültürler ve Renkler" başlıklı bölümlerden oluşan konseri izleyen yüzlerce Bulgaristan vatandaşı koroyu ayakta alkışlarken, koro konser sonunda 3 eser daha okudu.

Devlet Çoksesli Korosu, Türk Büyükelçiliği Konutunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yarın düzenlenecek resepsiyonda da sahne alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan 29 Ekim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title