Haberler

Bulgaristan Büyükelçisi: "Hükümetin Projelerinin Gerçekleşmesi Durumunda Terörizme Zemin Kalmaz"

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, Bulgaristan'ın AB'nin Türkiye'nin AB Entegrasyon Sürecini Desteklediğini Belirterek, Bu Sürecin Nihai Hedefinin İse Tam Üyelik Olması Gerektiğini Söyledi. Büyükelçi, Türk Hükümetinin Güneydoğu Anadolu Projelerinin Gerçekleşmesi Durumunda Terörizme Zemin Kalmayacağını İfade Etti.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, Bulgaristan'ın AB'nin Türkiye'nin AB entegrasyon sürecini desteklediğini belirterek, bu sürecin nihai hedefinin ise tam üyelik olması gerektiğini söyledi.

Büyükelçi, DTP'nin parlamento içinde yer almasının çok önemli olduğunu ifade ederken, "her parti kendi siyasetiyle kendi beyan ve hareketleriyle demokrasiye demokratik tartışmalara ve kurumlara yardımcı olması gerekiyor" diye konuştu.

Ankara büyükelçisi, Türk hükümetinin Güneydoğu Anadolu projelerinin gerçekleşmesi durumunda terörizme zemin kalmayacağını ifade etti.

AB Haber'e açıklamalarda bulunan Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Mladenov, Türkiye'nin AB'ye entegrasyon sürecini desteklediklerini belirterek, "Siyasi yaklaşımımız çok bellidir çok nettir. Bulgaristan Türkiye'nin Avrupa Birliği entegrasyon sürecini desteklemektedir. Bu konuda hiçbir kuşku yoktur. Bu Güney Doğu Avrupa Entegrasyon sürecinin bir parçasıdır. Bulgaristan'a göre nihai hedef tam üyelik olmalıdır" dedi.

-AB TÜRKİYE'NİN RAKİBİ DEĞİLDİR-

"Avrupa Birliği Türkiye'nin rakibi değildir" diyen büyükelçi, "Avrupa Birliği ve Türkiye ortak taraflardır. İki taraf da aynı hedef için çalışıyor. Türkiye'de Avrupa Birliği üyeliğinin avantajlarını anlatmak ve AB'nin inandırıcılığını göstermek medya açısından çok önemli bir roldür. Bence bu görev hem kamu kuruluşlarına hem de Türk medyası üzerine düşüyor. Şunu vurgulamak isterim ki, Avrupa Birliği üyeliği Türkiye'nin yararına bir durumdur" şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye şimdiden üyelik konusunda kesin tarih verilebilir mi" sorusuna Branimir Mladenov, "Bence şimdi bu doğru olmaz çünkü bu uzun bir süreçtir. Daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilir ya da yavaş bir şekilde gerçekleşebilir. İç dinamiklere bağlıdır. Avrupa Birliğinin kendi dinamiklerine de bağlıdır aynı zamanda. Bu benim şahsi görüşüm ama bu aşamada bu konu pek görüşülmüyor" yanıtını verdi.

-TÜRK DEMOKRASİSİNDEN ENDİŞEMİZ YOK-

Son aylarda Türkiye'de meydana gelen terörist eylemlerin kaygı verici olduğunu söyleyen Büyükelçi Mladenov, "bu konuda Avrupa Birliği'nin görüşü gayet nettir. Avrupa Birliği yaşanan terör eylemlerini kınadığını resmi belgelerle ifade etmiştir. Türkiye'deki demokrasi konusunda bir endişemiz yok ve olmamalıdır, çünkü Türkiye'de istikrar var, demokratik kurumlar var demokratik parlamenter sistem var" dedi.

Büyükelçi Mladenov konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye devleti hükümetinin Güney Doğu Anadolu bölgesinin gelişmesi için epey önemli projeleri var. Demokrasi içerisinde bu projelerin gerçekleşmesi durumunda terörizm için fazla zemin kalmayacak. DTP'nin parlamento içerisinde yer alması çok önemli ve olumlu bir gelişmedir ve demokratik tartışmalar siyasi çözümlerin bulunması parlamento içerisinde yapılmalıdır. Bu bakımdan da partinin parlamentoya girmesi olumlu bir gelişmeydi. Şimdi kapatma davası açıldı ve tabi bu gelişmeye çok ilgi gösterilecek ve çok dikkatli bir şekilde takip edilecek. Sunu da söylemek isterim her parti kendi siyasetiyle kendi beyan ve hareketleriyle demokrasiye demokratik tartışmalara ve kurumlara yardımcı olması gerekiyor"

-TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ-

Türkiye'nin Avrupa Birliği için çok önemli bir bölge ve ortak olduğunun altını çizen büyükelçi "Eğer Türkiye Avrupa Birliği üyesi olursa bu Avrupa Birliği için önemli bir değer olacaktır. Özellikle bu küresel aktör olma bakımdan çok önemli bir gelişme olur. Tabi ekonomik bakımdan, enerji bakımından Türkiye çok önemli bir bölgedir Avrupa Birliği için. Bu konu çok konuşuldu ama diğer Müslüman ülkeler için çok önemli bir örnektir. Nüfusunun çoğu Müslüman olan bir ülke ve aynı zamanda Avrupa geleneksel değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını benimseyen bir ülkedir ve bu nedenle çok önemli bir emsal oluşturacaktır" diye kaydetti.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title