Haberler

Bulgaristan, AP'ye girecek 17 milletvekili için sandık başında

BULGARİSTAN'da seçmenler, Avrupa Parlamentosu'na (AP) girecek 17 Milletvekilini seçmek için sandık başında.

BULGARİSTAN'da seçmenler, Avrupa Parlamentosu'na (AP) girecek 17 Milletvekilini seçmek için sandık başında.

Avrupa Birliği'ne (AB) 21 üye ülke, AP Parlamentosu seçimleri için sandık başına giderken, Bulgaristan'dan da ülkeyi temsil edecek 17 Milletvekili seçilecek. Bulgaristan'da bulunan 6 milyon 355 bin 633 seçmen, AP seçimleri için saat 07.00'de sandık başına gitmeye başladı. Saat 20.00'de oy verme işlemlerinin biteceği Bulgaristan'da 11 bin 661 seçim merkezinde oy kullanacak seçmenler, 15 parti, 9 ittifak ve 11 girişim komitesinin gösterdiği 318 adaydan 17'sini AP'ye gönderecek.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'de Ankara Büyükelçiliği, İstanbul, Bursa ve Edirne'deki başkonsoloslukları da o kullanmak için sandık kurulduğunu bildirildi. Türkiye'de kurulan sandıklarda oy kullanacak seçmenlerin son 3 ay Bulgaristan'da yaşaması şartı bulunduğu kaydedildi.

BULGARİSTAN'DA 4'ÜNCÜ AP SEÇİMİ
Bulgaristan'da AB'ye 1 Ocak 2007'de girilmesinin ardından 4'üncü kez AP seçimleri yapılıyor. 25 Nisan 2005'te AB'ye katılım anlaşması Lüksemburg'ta imzalandıktan sonra, dönemin AP Başkanı Hans-Gert Pöttering, Bulgaristan ve Romanya'nın milli meclislerinden seçecekleri kişilerle 26 Eylül 2005'ten itibaren çalışacak gözlemci göndermesini istedi. 1 Ocak 2007 tam üyelik ardından AP'deki 18 gözlemci, 18 milletvekili ile değiştirildi. 20 Mayıs 2007'de Bulgaristan'da  ilk AP seçimleri düzenlendi ve ülke ilk defa AP milletvekillerini oylamayla seçti. Ülkenin AP'de vekil sayısı daha sonra 18'den 17'ye düşürüldü. Diğer AP seçimleri 2009 ve 2014'te yapıldı.



- Sofyabulgaristan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Milletvekili Bulgaristan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title