Haberler

Bulgar Hemşireler Davasında Tazminat Anlaşması

Libya Kaddafi Vakfı, Libya'da Tedavi Görürken Aıds Hastalığına Yakalanan Çocukların Ailelerinin Ortalama 400 Milyon Dolarlık Tazminat Anlaşmasını Kabul Ettiğini Bildirdi. Bu Anlaşmayla Çocuklara Kasten Hıv Virüsü Bulaştırdıkları Gerekçesiyle 7 Yıldır Tutuklu Bulunan ve İdam Cezasına Çarptırılan 5 Bulgar Hemşire ile 1 Filistinli Doktorun İdam Cezalarının Kaldırılmasının Yolu Açılmış Oldu.

Libya Kaddafi Vakfı, Libya'da tedavi görürken AIDS hastalığına yakalanan çocukların ailelerinin ortalama 400 milyon dolarlık tazminat anlaşmasını kabul ettiğini bildirdi. Bu anlaşmayla çocuklara kasten HIV virüsü bulaştırdıkları gerekçesiyle 7 yıldır tutuklu bulunan ve idam cezasına çarptırılan 5 Bulgar hemşire ile 1 Filistinli doktorun idam cezalarının kaldırılmasının yolu açılmış oldu.

Kaddafi Vakfı Başkanı Salih Abdessalem, ailelerin her çocuk için bir milyon dolarlık tazminatı kabul ettiğini belirtti. Bulgar hemşireler ve Filistinli doktor 438 çocuğa kasten HIV virüsü bulaştırmakla suçlanıyor. Anlaşmanın Pazartesi günü Libya Yüksek Yargı Konseyi tarafından görüşüleceği belirtilirken, 5 Bulgar hemşire ile 1 Filistinli doktorun idam yerine hapis cezası alabileceği ifade ediliyor. Libya Yüksek Yargı Konseyi'nin idam kararını değiştirmesi veya iptal etme yetkisi bulunuyor.

Öte yandan, konuyla ilgili açıklamada bulunan mağdur ailelerin sözcüsü Idriss Lagha ise para ailelere ödenene dek bir anlaşma imzalanmayacağını vurguladı. Lagha ayrıca hastalığa yakalananların sayısının 460 yükseldiğini, çünkü bazı annelerin çocuklarından virüs kaptığını savundu.

(AFP-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title