Haberler

Bülent Yıldırım: "Rus İşgalinde Ermeniler Müslümanları Katletti"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, doğduğu Erzurum’un Şenkaya ilçesinin Akşar köyünde Ermeni katliamlarının yaşandığını belirterek, “Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, doğduğu Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Akşar köyünde Ermeni katliamlarının yaşandığını belirterek, "Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik. Çünkü Ermeniler orada kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanlarımızı öldürmüştü" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Adanmış Ömürler" adlı programa konuk konuşmacı olarak katıldı. Hayatı boyunca yaşadıklarını örnekler vererek anlatan Yıldırım, doğduğu yer olan Erzurum'da işgal döneminde Rusların zulüm yaptığını ve Ermenilerin de yöre insanını katlettiğini anlattı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nde gazeteci-yazar Demet Tezcan'ın moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Yıldırım, Şenkaya'nın Akşar köyünde dünyaya geldiğini anlattı. Babasının polislik mesleği sebebiyle birçok ile gittiklerini de kaydeden Yıldırım, çocukken yaşadığı anılarını paylaştı. Köyünün 1878 yılından sonra Rusların işgaline maruz kaldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi soykırımdan bahsediliyor ama bizler asıl Ermenilerin zulmünü yaşamış bir aileyiz. Sülalemizden 815 kişiyi katlettiler. Kazım Karabekir Paşa da hatıratında bu sayının 250 olduğunu belirtiyor. Kundaktaki çocukları bile öldürdüler. O bölgenin insanı bu acıları çok iyi bilir. Orası, Sarıkamış yenilgisi sonrası Mehmetçiğin birbirine sarılarak donup öldüğü coğrafyadır. Enver Paşa ile Hafız Hakkı Paşa, Allahu Ekber Dağları'na bizim köyden çıkarak gitmişlerdir. Toprağı kazdığınızda eski tüfekler, mermiler ve kemiklerle karşılaşıyorsunuz".

Rus işgali sırasında Ermenilerin halka zulüm yaptığını anlatan Yıldırım, "Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik. Çünkü Ermeniler orada kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanlarımızı öldürmüştü. Büyüklerimiz o topraklardan uzun süre insan kokusunun yayıldığın söylerlerdi" diye konuştu.

"MASON HOCA BENİ SINIFTA BIRAKTI"

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu dönemde hatıralarını da paylaşan Yıldırım, Milli Gençlik Vakfı'nda da çeşitli görevler aldığını ifade etti. Kütüphanede çalıştığı bir gün hocalarından birisinin 33. derece mason olduğunu yazan onlara ait bir bültenin eline geçtiğini de belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun dersinde bülteni çıkardım ve arkadaşlara, 'bu hoca masondur. Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) ve dostlarına hakaret ediyor.' dedim. O gün sonrası ders çalışmama rağmen 9 yıl derslerimi geçemedim. Üniversitelerde masonların kendi arasında çok güçlü dayanışması var. Ancak, Hoca değiştikten sonra en yüksek notu aldım ve geçtim". Yıldırım, Mavi Marmara olayında da Masonların deşifre olduğunu kaydetti.

"BASAYEV BÜYÜK BİR İNSANDI"

İslam dünyasında cihat eden tüm liderleri yakından tanıma şansı bulduğunu da ifade eden Yıldırım, Şamil Basayev'in de büyük bir insan olduğunu kaydetti. Basayev'in, 1'inci Çeçen savaşı sonrasında İslami bilgisini geliştirerek manevi yönünü güçlendirdiğini de vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Grozni'deki savaş sırasında önlerine çıkan mayınlı araziden ilk kendisi geçmiştir. Gençleri ve askerleri arkasına almıştır. Patlayan bir mayınla ayağını ve gözünü kaybetti. Kan kaybetmesine rağmen doktorların müdahalede bulunmasını istemedi. Yerini gençlere bırakmıştı. Mücadele eden herkes Allah katında değerlidir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Yıldırım Şenkaya Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title