Haberler

Bülent Tezcan: "Chp Hayır Kurumu Değil, Emanet Oyumuz Yok"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, HDP’ye emanet oy vermenin söz konusu olmadığını belirterek, “CHP hayır kurumu değil” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, HDP'ye emanet oy vermenin söz konusu olmadığını belirterek, "CHP hayır kurumu değil" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Adıyaman'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, seçim karargah binasında düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, "HDP'nin barajı aşması için CHP'nin destek verip vermeyeceği" yönündeki sorusuna, "CHP hayır kurumu değil" cevabını verdi.

CHP Genel başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamasında, "Arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi hayır kurumu değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bir siyasi partidir, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara talip bir partidir. Hiçbir yere verecek emanet oyu yoktur. Her parti kendi seçmeninin oyunu alır, kendi programıyla oyunu alır. Bizim burada aslan gibi milletvekili adaylarımız var. Onlar parlamentoda Adıyaman'ın derdini gelecekler, anlatacaklar. Biz bir fazla milletvekili çıkarmanın peşindeyiz. O yüzden hiçbir yere verilecek emanet oyumuz yoktur. Biz hayır kurumu değiliz, herkes bunu böyle bilsin. Kaldı ki ben HDP'nin baraj sorunu olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Tezcan, Türkiye'de 16 milyon yoksulun olduğunu ve insanların yoksulluk ve geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, 24 Haziran'da vatandaşların hükümete sandıkta cevap vereceğini söyledi.

Tezcan, daha sonra seçim karargahında partililere yönelik yaptığı konuşmasında ise Adıyaman halkının en önemli geçim kaynağı olan tütün konusunda iktidarı eleştirdi. Tezcan, "İktidar partisinin yaptığı ilk iş kolları sıvamış, Adıyaman'da tütün ticaretini nasıl bitirebilirim diye tütüncüye hapis cezası getirmiş. Adıyamanlı hemşerilerim, dönüp bakacak. Bir tarafta Adıyaman tütün ticaretine hapis cezası veren bir iktidar milletvekilleri, bir tarafta da tütün çiftçisinin yanında olan CHP milletvekilleri var. Bir karar vereceksiniz, kendinizden yana olanı tercih edeceksiniz ve sandıkta destek vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, milletvekili adayları Abdurrahman Tutdere, Hakan Kılınç, Mahmut Nedim Evli, Songül Varki Yıldırım ve Müslüm Aslanoğlu, Tezcan'a eşlik etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title