Haberler

Bülent Ecevit'in Vefatı... -DSP Üsküdar İlçe Başkanlığı, Bülent Ecevit'in Partinin Kuruluşunda Kullanmak Amacıyla Sattığı Üsküdar'daki Evi Önünde Anma Töreni Düzenledi

DSP Üsküdar İlçe Başkanlığı, Partinin Kurucusu ve Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in, DSP'nin Kuruluşunda Kullanmak Amacıyla Sattığı Üsküdar'daki Evi Önünde Anma Töreni Düzenledi.

DSP Üsküdar İlçe Başkanlığı, partinin kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in, DSP'nin kuruluşunda kullanmak amacıyla sattığı Üsküdar'daki evi önünde anma töreni düzenledi.

Üsküdar Salacak Muhtar Tahsin Şahin Sokak 19 numaradaki evin önünü Ecevit'in resimleriyle süsleyen partililer ve Ecevit'in sevenleri, duygularını anlattılar.

DSP Üsküdar İlçe Başkanı Yusuf Akcanlı, Ecevit'in Türkiye'nin yetiştirdiği ender kişilerden biri olduğunu belirterek, ''1984 yılında bu evi sattı ve 1985 yılında da DSP'yi kurdu. 1987'de genel başkan oldu. DSP'yi iktidar yaptı'' dedi.

Akcanlı'nın eşi Gülseren Akcanlı da KKTC'li olduğunu ifade ederek, ''Onu her zaman anacağız. 1974 yılındaki harekat olmasaydı bugün ben burada olamayacaktım, Kıbrıs'ta bir tek Türk kalmayacaktı'' diye konuştu.

DSP İlçe Sekreteri İnci Sılay ise duygularını gözyaşlarıyla anlatarak, Zonguldaklı olduğunu ve yöre insanlarının Ecevit'in maden işçilerine sağladığı haklardan yararlandığını söyledi. Sılay, ''Neler yaptı ama kimse onu anlamadı. İçim yanıyor çok üzülüyorum. İktidardayken de onu çok üzdüler'' dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Çoban da, ''O yerin altındaki madencilerin hissini içinde hisseden bir komutandı'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title