Haberler

Bülent Arınç'tan Şehit Cenazesinde Yaşananlara Tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da katıldığı Şehit Yarbay Melih Gülova'nın cenaze töreninde, 'Arınç dışarı, Hainler dışarı' şeklinde bir grubun kendisine yönelik attığı sloganlara sert tepki gösterdi. Arınç, "Türkiye bu oyunları bu planları çok iyi biliyor. Bunları yapanlar günün birinde pişman olacaklardır. Hiçbir siyasi parti bunlardan menfaat temin edemez, ümidini buna bağlamasın" dedi.

Arınç, Hatuniye Camii'ndeki cenaze töreninin ardından Manisa Öğretmenevi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, şehit Yarbay Gülova'ya Allah'tan rahmet, ailesine, Manisa'ya ve Türk milletine de başsağlığı dilekleri ileterek başladı. Çok üzüntülü olduğunu ifade eden Arınç, "Terörle yıllardan beri mücadele ediyoruz, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Cami avlusunda kendisi hakkında atılan sloganları değerlendiren Arınç, "Bugünkü cenaze töreninde beni ve tüm Manisalılar'ı üzen çirkin olaylar

yaşandı. Şehit cenazelerini istismar etmeyi kendilerine kazanç kapısı haline getirmiş bir grup insan var. Bunların içerisinde siyasetçiler de var, bunların içerisinde başka hiçbir şey olmadığı için bu yola katılmış zavallı insanlar da var. Bu bir takım gözü dönmüş insanlar, bir yandan hükümete vurmaya çalışırken bir taraftan da beni hedef haline getirecek sözler söylediler. Bunları az çok tanıyoruz. Cenaze törenlerini basit siyasi çekişmelere alet etmek hiç kimseye yakışmaz. Bu çok çirkin bir şeydir.

Öyle sloganlar atılıyor ki hükümetle PKK'yı yan yana getirmek, eş değer göstermek istiyorlar. Benim için 'Arınç dışarı' diye bağırıyorlar. Rasgele birisi 'Hainler dışarı' diye bağırdığı zaman 3-5 kişi onunla birlikte bağırıyor. Bu sözleri hiçbirimiz hak etmiyoruz. Ve bu sözleri söyleyenler utanmalıdır. Biz her zaman memleketimizdeyiz, her zaman Türkiye'deyiz, her zaman olacağız. Bu bağırıp çağırmalar bizi hiçbir zaman korkutmaz. Bunlardan geri adım atacak değiliz, halkın içinden çıkacak değiliz. 3-5 kişinin

böyle bağırmasıyla yolunu şaşıracak, bir yerlere saklanacak insanlardan değiliz. Önce kendilerine baksınlar. Ne olacaksa olacak ama biz halkımızla birlikte olacağız, şehitlerimizle birlikte olacağız, vatanımızın, milletimizin, bölünmez bütünlüğünü her zaman koruduk ve korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bu tür oyunları çok iyi bildiğini belirten Arınç, "Bunları tezgahlayanları, bunlara alet olanları çok iyi biliyoruz. Ama ülkemizde gerginlik olmasın, ülkemizin bütünlüğü tehlikeye girmesin, şehitlerimizin ruhu azap duymasın diye bunlara katlanıyoruz. Bunları yapanlar günün birinde pişman olacaklardır. Hiçbir siyasi parti bunlardan menfaat temin edemez, ümidini buna bağlamasın" şeklinde konuştu.

Hükümetin ve meclisin terörle mücadelede elerinden geleni yaptığını vurgulayan TBMM Başkanı Arınç, "Türkiye'de terörden yana olanlar, malum örgütlerin ve grupların dışında 70 milyon insanımızın teröre lanet okuduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cami avlusuna o şehidimizin cenazesine gelen bir tek insanın bile hain olduğunu kimse söyleyemez, o cenaze töreninden çıkarılmasını bir tek kişi söyleyemez. Bu sloganları atanlar, bu gürültüleri yapanlar şehit cenazesiyle ilgili değildi. Başka şeyler

düşünüyorlardı. Biz şehit için geldik, şehit için bu görevimizi yerine getirdik, yine şehidimizin aziz hatırasını yaşatmak üzere görevimiz devam edeceğiz. Cami de bizim, şehit de bizim, o topluluk da bizim, Türk Silahlı Kuvvetleri de (TSK) bizim, meclis de bizim. Kimi kimden ayıracaksınız? Kimi kime düşman edeceksiniz? Bu insanlar ağızlarından çıkanları bir kez daha düşünmelidir, gençlik heyecanıyla kendisine öğretilenleri ağızlarıyla söylemeden önce biraz daha iyi düşünmelidirler. Ben Bülent

Arınç olarak, ben Meclis Başkanı olarak bana yöneltilen bu suçlamaların hiçbirisine müstahak değilim. Bana şu veya bu şekilde söyletilen bu sözleri söyleyen ve söyletenlerin yüzüne misli ile iade ediyorum" dedi.

(ÖA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title