Haberler

Bülent Arınç'tan Muhalefet Partilerine Eleştiri

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Giderek Kan Kaybeden Bir Parti Olduğunu Belirterek, Kendilerini Akıllı Milleti Ahmak Gören Partilerin Durumunun Bugün Apaçık Ortada Olduğunu Söyledi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve 23. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) giderek kan kaybeden bir parti olduğunu belirterek, kendilerini akıllı milleti ahmak gören partilerin durumunun bugün apaçık ortada olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın 14. İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda kürsüye çıkan Arınç, muhalefet partilerine yüklendi. CHP'nin giderek kan ve değer kaybeden bir parti olduğunu belirten Arınç, "Millete yamuk yapmayacaksın, millete sahip çıkacaksın. Milletle beraber olacaksın, senin tabirinle halkçı olacaksın. Halka zulmetmeyeceksin. Siz sürüsünüz biz sizi yönetiriz demeyeceksin. Halka, 'Bizim istediğimizi giyeceksin, onu yapacaksın'

demeyeceksin. Halkı ahmak, kendini akıllı zannedenlerin durumu bugün apaçık ortadadır. Siz üniversite kapılarında üniversiteli kızlarımız için ikna odaları kuran ve zulüm üstüne zulmeden bir kadını milletvekili olarak meclise soktunuz. Siz bu kafayla giderseniz AK Parti daha çok iktidar olur" dedi.

22 Temmuz seçimleri öncesi yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, "22 Temmuz aslında çok önemli bir tarih ve konudur. Bunu herkesin iyi anlaması lazım. O zaman meclise girmeyerek oylamaya katılmayan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin durumu ortadadır. Anavatan'ın lideri bir zamanlar bizim milletvekilimizdi. Hatta bir süre bakanlık bile yaptı. Ama gitti devşirmelerden kurulu bir parti kurdu. Ama Rabbim o kadar büyük ki, üst perdeden konuşan bu vatandaş partisini seçime bile sokamadı.

Şimdi nerede bilen yok. Arkasındakilere güvenen ve iktidar hayali kuran bu parti seçime bile giremedi. Eğer o oylamaya girselerdi halk nezdinde itibarları farklı olurdu. Ama şimdi ne onun ne de Demokrat Parti'nin bir itibarı kalmadı" şeklinde konuştu.

21 Ekim'de yapılacak ve 12. Cumhurbaşkanı'nın halkın seçmesine dair anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum hakkında da konuşan Bülent Arınç, "Bazıları şimdi ortaya bir şeyler atıyorlar. Siz bunlara sakın itibar etmeyin. Yok bu yapılacak referandum 11. Cumhurbaşkanı'nı da etkiler gibilerinden. Bunlar tamamen yanlış ifadeler. Türkiye 11. Cumhurbaşkanını seçmiş, 12'ncisini halk oyuyla seçmek için oylamaya gidecek. Ama bazı partiler kafa karıştırmayı kendilerine sermaye edinmişler. Neden böyle

yapıyorsunuz? Niye sürekli mayın döşüyorsunuz? 367 mayınını döşediniz ve patladı. Bunun ceremesini çektik ve siz daha çok çektiniz. Şimdi böyle vak vak diye konuşanlar neden 11. Cumhurbaşkanı seçilirken "Durun seçmeyin, önümüzde referandum var" demediler? Dürüst olun, samimi olun. Biz 11. Cumhurbaşkanını seçerken şimdiki anayasa yürürlükteydi ve anayasa değişikliği daha yapılmamıştı. Kimse halkın kafasını karıştırmasın" diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ortasında ise salonda bulunan bir iki kişiyi ayağa kaldırarak, anlattıklarından imtihan etti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Düzenlenen toplantıya Arınç'ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Partili ilçe Belediye Başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

(MÇ-İP-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title