Haberler

Bülent Arınç, Orhaneli’de Vatandaşlara Seslendi

Arınç: 1950'de Çok Partili Siyasi Hayata Girdiğimiz Gün Cumhuriyet Halk Partisi Yıkılmıştı. Şimdi 2011… 61 Yıldan Bu Yana Cumhuriyet Halk Partisi Tek Başına İktidara Gelemiyor

BURSA - AK Parti Bursa Milletvekili Adayı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde Orhaneli'de halka hitap ederken, "Darbecilerle işbirliği yapıp Menderes dönemini kapatanlara millet, 61 yıldır tek başına iktidarı vermiyor. Bugün, 60 darbesinin, 80 darbesinin izlerini silen AK Parti'nin kahramanlık günüdür. Yok bundan sonra darbe, yok bundan sonra cuntacılık. Bundan sonra demokrasi var!" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa merkezindeki programının ardından Orhaneli'ye geçti. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın eşlik ettiği Arınç'ı, Orhaneli Belediyle Başkanı İrfan Tatlıoğlu karşıladı. Arınç, Orhaneli Belediyesi'nin, yaptırdığı yeşil alanın ve çevre düzenlemesinin açılışına katıldı. Arınç, 120 bin lira harcanan 6 bin metrekarelik piknik alanını, tesise isimleri verilen Emel-Ahmet Necati Yılmaz'ın kızı hayırsever Nesrin Yılmaz ve kız kardeşlerine plaket verdi. Belediyeye ait halı saha tesislerinin açılışını yaparken çocukların koruduğu kaleye penaltı vuruşu yapan Arınç, ayrıca Aslanlı Jeotermal Tesislerinin açılışını da gerçekleştirdi.

Arınç, ilçe merkezine geçip nokta mitinginde halka seslendi. "Orhaneli'de gördüğünüz hizmetler bizim dönemimizde yapmıştır. Burası Osmanlı'nın kurulduğu yerler. Dürüst çalışkan ahlaklı inançlı insanların memleketi. Siz Türkiye'nin teminatısınız" diyerek söze başlayan Arınç, şöyle konuştu: "1989 bir konferans için Orhaneli'ne geldim. Saatlerce sürdü yol. Yollar çok bozulmuştu. Umarız iyi yollar yapılır demiştim o zamanlar. Aradan 22 yıl geçti. Şimdi bugün o yollar yapılıyor. Devam ettiğimiz yerler var. Orhaneli'nin bölünmüş yollarını tamamlıyoruz. İki gelişli iki gidişli kaymak gibi yollara inşallah en kısa zamanda kavuşacaksınız.

Bütün bunları hizmet olduğu için yapıyoruz. Bunları siz isteseniz de istemeseniz de hükümet olarak yapmamız lazım. Türkiye'de 8 yılda 15 bin kilometre yol yapan bir hükümet var. Başkaları 60 senede 6 bin kilometre yapmıştı. Bu inançtır, güçtür milleti sevmektir. Bizim adımız Ak Parti özümüz sözümüz bir, dediğimizi yapıyoruz, vaat ettiğimizi yerine getiriyoruz.

Yalan yanlış işlerle bugünlere gelmedik. Siz bize inandığınız 2002 yüzde 47 verdiğiniz. İnandınız 2007'de yüzde 54 vermişsiniz. İnandınız 2004 ve 2009'da Bursa'nın Büyükşehir'i başta olmak üzere pek çok belediyesini verdiniz. Yine referandumda 'evet' demiştiniz. Hangi sınava girdiysek hangi tartının üstüne çıktıysak, hamdolsun imtihanlardan geçmişiz, ağırlığımız ortaya çıkmış. Şimdi 15 gün sonra yeni seçime gidiyoruz. Alnımız açık, başımız dik, yaptığımız her işin hesabını şerefle vermeye hazırız."

'KULLARIN HİÇ BİRİSİNE MİNNETİMİZ VE EYVALLAHIMIZ YOK…'

Türk milletinin cesareti, dik duruşu ve dürüst olmayı AK Parti'de gördüğünü söyleyen Arınç, şunları söyledi:

"Bugüne kadar, üflesen giderlerdi. Kaşını çatardı birileri korkusundan şapkasını alır kaçarlardı. Biz çok şükür bir defa geldik topla tüfekle yıkamıyorlar. Yalanlarla hilelerle desiselerle bizi yerimizden oynatamadılar. Çünkü biz ondan bundan şundan değil, sadece Allah'tan korkuyoruz. Kulların hiçbirisine minnetimiz ve eyvallahımız yok. Türkiye çetelerle mücadeleyi AK Parti'de gördü. Mafyayla mücadeleyi AK Parti'de gördü. Darbecilerden hesap sormayı AK Parti'de gördü. Bütün bunları milletimiz yaşadı."

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıldönümünü hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu sözleri kullandı:

"27 Mayıs 1960… Üzerinden kaç yıl geçmiş 50 küsür yıl… Neyin yıldönümü bu? Demokrat Parti'nin askeri darbeyle yıkılmasının yıldönümü. Acının yıldönümü. Hıyanetin yıldönümü. Seçilmiş hükümetleri darbe ile düşürenlerin, 'başardık' diye sevinenlerin, sonunda milletten yüz bulamayanların yıldönümü. Sonra da üç kahramanın asılarak şehit edilmesinin yıl dönümü. Siz Menderes'i sevmiyor musunuz? Siz Fatin Rüştü Zorlu'yu sevmiyor musunuz? Ama bu darbeyi yapanlar 10 yıllık hükümeti devirdiler. Hükümetin kabahati çok büyüktü. Halkıyla bütünleşmişti. Hükümetin kabahati çok büyüktü çünkü Cumhuriyet Halk Partisi döneminde, 1932 ile 1950 arasında tam 18 yıl minarelerden Allahü Ekber denmemişti. 'Tanrı Uludur' diye birileri uluyup duruyordu ama ezan okunmuyordu. Demokrat Parti iktidara geldi ilk icraatı minareden Allahü Ekber sedası duyuldu. İşte kabahatlerinden bir tanesi de buydu.

Türkiye kalkınıyordu. Demokratikleşiyor, özgürleşiyordu. Halk kazanmaya başlamıştı. Yüzbinlerce insan Demokrat Parti'nin çerçevesinde toplanmış, tek parti dönemlerinin artık gelmeyeceğini ilan ediyordu. Öyle bir dönemi darbe ile yok ettiler. Ama bir şey daha oldu.

'CHP, 61 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDARI GÖRMÜYOR…'

1950'de çok partili siyasi hayata girdiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi yıkılmıştı. Şimdi 2011.. 61 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidara gelemiyor. 2 ayrı koalisyonla, iki senelik koalisyonlar 3-4 tane bakanlık, yapabildiği bu! Ama millet Demokrat Parti'yi bir kere getirdi. Onun izinden gidenleri her zaman iktidar yaptı. Darbecilerle işbirliği yapıp Menderes dönemini kapatanlara, 61 yıldır tek başına iktidarı vermiyor. O kahramanlar için bugün bir Fatiha okumanın günüdür. Artık 60 darbesinin, 80 darbesinin izlerini silen AK Parti'nin kahramanlık günüdür. 12 Eylül darbesinden sonra yapılan anayasada geçici 15. Madde, 'Darbeyi yapanlar, yargılanmazlar, sorumlu tutulamazlar' diye kendilerini savunmak için madde koyanlara, AK Parti'nin Meclis'teki 336 milletvekili dersini verdi.

Sizi de yüzde 58 oy oranıyla Türkiye genelinde buna 'evet' dediniz, anayasada darbecileri koruyan hükmü anayasadan bıçakla kazıdınız. Yok bundan sonra darbe, yok bundan sonra cuntacılık. Bundan sonra demokrasi var!"

Başbakan Erdoğan'ı öven Arınç, "Bu demokrasi mücadelesinde AK Parti'nin başını dik tutan, gece yarısı müdahalelerine karşı 'otur oturduğun yerde' cevabını veren, yanında İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Sus, sen katilsin, sen ancak adam öldürebilirsin!' diyebilen bir Başbakanı gördünüz. Ortalıkta görünmeyen başı önünde el pençe divan duranlar gitti, yerine aslanlar gibi milletin hukukunu savunan, bu millete zulmedenlerden hesap soran bir AK Parti iktidarı geldi. 12 Haziran'ın sonucu bellidir. Sizler üçüncü dönem yine bu temiz bu dürüst bu çalışkan bu sözünün eri insanlara, inanıyoruz ki yeniden 'işbaşına, tek başına' diyeceksiniz" dedi.

'HİZMET İÇİN GELDİK…'

Biz hizmet için geldik. Devam diyoruz. Hastaneleri güzelleştirdik. Yenilerini yapıyoruz. Herkes istediği hastanede tedavi görüyor, ilacını alıyor. Buraya da güzel bir hastane yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede bitecek. Eğitim kurumları, meslek yüksekokulları yapılmıyor. Ulaşımda yollarımız devam ediyor. Otobanlar bölünmüş yollar yapıyoruz. Enerji konusunda da elimizden geleni yapıyoruz. Bunlar devam edecek. Az veya çok bunların hepsi oldu, yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'de nereden nereye giderseniz hava alanları yapıyoruz, hızlı trenler yapıyoruz. Artık onlarla Bursa'ya gelebilecekseniz. Aynı şekilde Bursa havaalanına da her yerden ulaşabilirsiniz. Gölet istiyorsunuz yapılacak. Baraj isteyenlere de baraj yapıyoruz. Eskiden olmuyordu. Yapacağız derlerdi yapamazlardı. Eğitimden ekonomiye, dış politikadan sağlığa her alanda kalkınma sürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title