Haberler

Bulent Arinc O Hapšenjima U Turskoj: Nije To Politicki, Vec Pravni Proces (Iı)

Zamjenik turskog premijera Arinc o hapšenjima u Istanbulu i drugim turskim gradovima kazao da je policija radila svoj posao po nalogu tuzilaca i sudskih organa, a da tu nije bilo nikakvih politickih uticajaANKARA (AA) – Zamjenik turskog premijer i glasnogovornik turske vlade Bulent Arinc izjavio je da.

Zamjenik turskog premijera Arinc o hapšenjima u Istanbulu i drugim turskim gradovima kazao da je policija radila svoj posao po nalogu tuzilaca i sudskih organa, a da tu nije bilo nikakvih politickih uticajaANKARA (AA) – Zamjenik turskog premijer i glasnogovornik turske vlade Bulent Arinc izjavio je da istrage protiv "paralelnih struktura" koje se vode u Istanbulu i ostatku zemlje ne predstavljaju politicki, vec iskljucivo pravni i sudski proces, te dodao da istragu vode tuzioci, a analiziraju sudovi, javlja Anadolu Agency (AA).Nakon današnjeg zasijedanja kabineta Vlade Republike Turske, Arinc je odrzao konferenciju za novinare na kojoj je istakao da je kabinet razgovarao o aktuelnoj situaciji u regiji i unutar zemlje.Na upit novinara da li je 32. ime na spisku za privodenje ime Fetulaha Gulena, Arinc je kazao da je na spisku 31 osoba i da nema 32. imana, te naglasio da Vlada, kao izvršna vlast, prema Ustavu djeluje odvojeno od pravosudnih institucija.Arinc je kazao da je policija radila svoj posao po nalogu Tuzilaca i sudskih organa, a da tu nije bilo nikakvih politickih uticaja.Negirajuci bilo kakvo ugrozavanje sloboda medija, Arinc je kazao da niko nema privilegiju ciniti kriminalne radnje."Mozda mentalitet drzava petog reda moze nekim profesijama dozvoljavati kriminal. Nikome u pravnoj drzavi, kakva je Turska to nije dozvoljeno", kazao je Arinc i izrazio nadu da ce proces biti pravicno zavšen i da ce nevini biti oslobodeni kao gradani bez mrlje na njihovom imenu. AA

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title