Haberler

Bülent Arınç ABD'ye Gitti

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılış ve resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Arınç ziyareti sırasında ABD başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüşeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılış ve resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. Ziyareti sırasında ABD başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüşecek olan Bülent Arınç ABD'ye hareketi öncesi Atatürk havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bazı resmi görüşmeler toplantılar, özel çalışmalar sebebiyle ABD ziyaretine başlıyorum. Bu ziyaretimin iki önemli parçası var. Birincisi benim görev alanımla ilgili. Bildiğiniz gibi Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz, zaman zaman AA zaman zaman Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, zaman zaman RTÜK ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak Türkiye ve o ülkelerle, kıtalarla medya forumları yapıyoruz. Türkiye'de yaptığımız Türk-Arap medya Forumu bunlardan birisidir. Türkiye'de ve Afrika'da karşılıklı yaptığımız Türkiye-Afrika medya forumu bunlardan bir tanesidir. Yine Türkçe konuşan ülkeler medya Forumu hem Türkiye'de hem de geçtiğimiz haftalarda Kırgızistan Bişkek'te bunlardan bir tanesidir. Avrupa kıtasında önce Almanya Köln'de daha sonra Brüksel'de daha sonra Fransa'da Paris'te yaptığımız Medya Buluşmaları bunlardan bir tanesidir. Bu medya forumların da özellikle o ülkede Türkçe yayın veya yurttaşlarımızın sahibi bulunduğu radyo, televizyon, gazete, mecmua veya internet sitesi bunların sahipleriyle, çalışanlarıyla ve o kıtadaki radyo-tv kuruluşlarıyla bir araya geliyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi ediniyoruz. Gerekli mevzuat konusunda kendilerine sağlayabileceğimiz destekler konusunda karşılıklı olarak fikir teorisinde bulunuyoruz. Bunun çok faydalı olduğunu görüyoruz. Şüphesiz bu kıtalarda ve ülkelerle medya forumu yaptıktan sonra asıl hedefimizin Kuzey Amerika olduğunu söylemeliyim. Kuzey Amerika Medya Forumunda uzun süren hazırlıkları neticesinde bu cumartesi, pazar günü New York'ta yapacağız. Onun çalışmaları için ABD'ye gidiyorum. İlgili kurumlar daha önce gittiler. Hazırlıklarını yaptılar umarım ki Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren radyo, televizyon, yerel bölgesel ulusal, gazete, yani basın adına ne varsa onun çalışanları ve yöneticileriyle birlikte bir aya gelmiş olacağız" dedi.

Ziyareti sırasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüşeceğini söyleyen Bülent Arınç, "Bu ziyaretimizi anlamlı kılan 2'inci önemli temasımız da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geleceğiz. Randevu talebimizi kabul ettiler. Muhtemelen bir saatlik bir görüşmemiz olacak. Orada da Türkiye, çevremizde olan olaylar, hem bölgesel hem dünya sorunlarıyla ilgili bir görüşme yapma fırsatı bulacağız. Aynı zamanda Washington'da takriben 50 milyar dolara hükmeden bazı önemli kurumların CEO'larıyla CİTİ Bank'ın ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Türkiye'deki yatırımlar, Türkiye'deki siyasi istikrar konusunu kendileriyle görüşme imkanımız olacak. Ayrıca Washington'da büyükelçiliğimizin yurttaşlarımızla düzenlediği toplantılara resepsiyonlara bazı özel ziyaretlere de zaman ayırmış olacağım. Cumartesi ve pazar gününü tamamen New York'taki çalışmalarımıza ayrılmıştır. Öncelikle biraz önce söylediğim Kuzey Amerika-Türkiye Medya Buluşmasını gerçekleştireceğiz.Bildiğiniz gibi AA'mız İngilizce haber servisine de başlamak üzeredir. Bütün dünyadaki atılımların yanında şimdi New York'ta AA bölge Müdürlüğü açmaktadır. Kısmet olursa onun açılışında da birlikte bulunacağız. Yine New York'ta da Türk toplumu temsilcileriyle bazı sergilerin açılması münasebetiyle ABD'de faaliyet gösteren bazı kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapmış olacağım. Bildiğiniz gibi Dışişleri Bakanımızın geçtiğimiz günlerde ABD bir ziyareti olmuştu. Bu ziyaret tamamen dışişleri bakanları düzeyinde Sayın Kerry'nin Türkiye'ye gidiş gelişlerinden sonra Sayın Bakanımızın ilk resmi ziyaretiydi. Savunma Bakanıyla görüştüler daha sonra Ulusal Güvenlik Danışmanı Suzan Rice ile görüştüler. Türkiye'ye döndüler. Oradaki görüşmeleri konusunda da bizleri bilgilendirdiler. Benim görüşmem bu amaçlara matuftur. ama mayıs ayında Sayın Başbakanımızla gittiğimiz ABD ziyaretinde Sayın Biden ile görüşme ve tanışma imkanı bulmuştuk. Kendileri Başkan yardımcısı olarak Washington'da da birlikte bir görüşmeyi arzu ettiklerini ifade ettiler. Biz de arzu etmiştik. Böyle bir görüşmeyi birlikte yapacağız bunu da faydalı ve yararlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'DE HERKES ONU ÇOK TANIR VE SEVERDİ'

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un ölümü ile ilgili olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Öncelikle Nejat Uygur'a Allah'tan Rahmet diliyorum. 6-7 yıldır felçli olarak hastaydı. Türkiye'de herkes onu çok tanır ve severdi. Birçok tiyatro da oynadı. Birçok filmde yer aldı. Bende 2002-2007 yılları arasında Meclis Başkanı olduğum dönemde onun sergilediği tiyatro oyunlarına gitmekle, ailesiyle ve çocuklarıyla tanışarak zaman zaman bir araya gelmekle ondan çok yararlandım. Gerçekten nadir yetişen isim yapmış bir marka haline gelmişti. Ama ne yapalım ki 86 yaşında Allah'ın taktiriyle hakka yürüdü. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Eşine ve ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kuzey Amerika Bülent Arınç Joe Biden Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title