Haberler

Buldan Myo Cevat Buldanlıoğlu Ek Binası Hizmete Girdi

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (Paü) Buldan Meslek Yüksekokulu A. Cevat Buldanlıoğlu Ek Binası Düzenlenen Törenle Açıldı.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu A. Cevat Buldanlıoğlu ek binası düzenlenen törenle açıldı.

Denizli'nin Buldan ilçesinde Ali Buldanlıoğlu ve Necip Buldanlıoğlu kardeşlerin, babaları A.Cevat Buldanlıoğlu adına yaptırdıkları Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu (MYO) A. Cevat Buldanlıoğlu ek binasının açılışında duygulu anlar yaşandı. Saygı duruşu esnasında merhum A. Necip Buldanlıoğlu'nun eşi Gülten Buldanlıoğlu ve kız kardeşi Raziye Elmas gözyaşlarına hakim olamadılar. Yüksekokul ek binasının açılışı için düzenlenen törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Buldan Kaymakamı A. Ufuk Hasçakal, Ali ve Necip Buldanlıoğlu kardeşler ile Buldanlıoğlu ailesinin diğer fertleri, öğretim üyeleri, Buldanlı hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Buldanlıoğlu ailesi adına bir konuşma yapan Necip Buldanlıoğlu, babalarının adının bir eğitim yuvasında yaşatılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Buradan mezun olacak olan özellikle tekstil bölümü mezunları, Buldan'ımızın gönüllü birer elçileri olacaklardır. Bu binanın yapılmasında bizlere destek olan herkese ailem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç da, üniversitelerinde bir şahsın adını taşıyan ilk okulun Buldan Meslek Yüksekokulu A.Cevat Buldanlıoğlu ek binası olduğunu belirterek, yapımı tamamen Buldanlıoğlu ailesi tarafından gerçekleştirilen yüksekokul binası için Buldanlıoğlu ailesine teşekkür etti.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli'de göreve başladığından bu yana ikinci okul açılışını gerçekleştirdiğini belirterek, "Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan eğitim konusunda yatırım yapan Buldanlıoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum. Diğer illerle kıyaslandığı zaman Denizli hayırseverlerin yaptırdıkları okul bakımından örnek bir il. 150'ye yakın okul hayırseverlerimiz tarafından yapılmış ve onların adını taşımaktadır. Bu örnek gösterilebilecek bir başarıdır. Denizli çok hızlı büyüyen bir il ve dolayısıyla eğitim alanında yapılacak olan yatırımlar da sürmelidir" şeklinde konuştu.

Denizli'nin ilk ve ortaöğretim ile okullaşma oranında ve eğitim düzeyinde çok iyi durumda olduğunu, ancak okul öncesi eğitim konusunda durumun istenen düzeyde olmadığını belirten Vali Erkmen, bundan sonraki hedeflerinin tüm ilçelerde müstakil anaokullarının açılması ve ilköğretim okullarında da anasınıflarının oluşturulması olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından toplam 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip, 8 derslik, 14 büro, bir okuma, bir de konferans salonu bulunan ve 800 bin YTL'ye mal olan okulun açılışı, Vali Yavuz Erkmen ve A. Necip Buldanlıoğlu'nun eşi Gülten Buldanlıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri okulu gezerek incelemelerde bulundular.

(AV-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title