Haberler

Buldan: "İnsanları Ayrıştırmak ve Kutuplaştırmaktan Vazgeçin"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz insanlar arasında ayrım yapmıyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz insanlar arasında ayrım yapmıyoruz. Oy vereni de vermeyeni de seviyoruz. İnsanlar seçim dönemlerinde istediği partiye oy verir. Bırakın insanlar gönüllerinden geldiğine oy versinler. İnsanları ayrıştırmak ve kutuplaştırmaktan vazgeçin." dedi.

Pervin Buldan, Karayazı ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde Karayazı'dan büyük oranda oy beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde büyük coşkuyla karşılandıklarını ifade eden Buldan, "Gittiğimiz her yerde aynı coşku var. Türkiye'nin batısında her yerde, aday çıkarmadığımız yerlerde bile aynı kararlılık var, herkes 31 Mart'ı bekliyor. Bize güç ve moral veren sizin bu kararlılığınız. Siz böyle baskılara rağmen alanlarda olduğunuz sürece hiç kimsenin gücü bizlere yetmeyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." diye konuştu.

Buldan, Türkiye'nin barışı için çalıştıklarını savunarak şöyle konuştu:

"Diyorlar ki HDP bölücü bir parti ve Kandil'in uzantısıdır. Bize terörist parti diyorlar, bunu Cumhurbaşkanı gittiği her miting meydanında ifade ediyor. Oysa bu ülkenin geleceğini düşünen demokratik siyasetten bahseden tek parti HDP'dir. Biz insanlar arasında ayrım yapmıyoruz. Oy vereni de vermeyeni de seviyoruz. İnsanlar seçim dönemlerinde istediği partiye oy verir. Bırakın insanlar gönüllerinden geldiğine oy versinler. İnsanları ayrıştırmak ve kutuplaştırmaktan vazgeçin. Türkiye'de Kürt, Türk, Arap ve bu topraklarda yaşayan herkes bu ülkenin kadim halklarıdır. Bu halkları bölmek, kutuplaştırmak hiç kimsenin haddi de hakkı da değildir."

31 Mart'taki seçimler nedeniyle engellemeler ve baskıya maruz kaldıklarını iddia eden Buldan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de legal siyaset arenasında mücadele eden hiçbir parti üzerinde bu kadar baskı yok. Diğer partiler mitinglerini yaparken bu kadar engelle karşılaşmıyor. En büyük baskı ve engellemeyi her zaman HDP görüyor. Türkiye'nin geleceği için, barış için, adalet için, demokrasi için herkes oy vereceği yeri gayet iyi biliyor. O yüzden kimseden oy isteme gereği bile duymuyoruz. Eğer bugün bir ülkenin seçilmiş temsilcileri, milyonlarca insanın oy verdiği insanların cezaevinde olduğunu biliyorsak o zaman bu ülkede adalet yoktur. Ülkede insanlar bedenlerini açlık grevine yatırıyorsa, ülkeye barış gelsin diyorsa o zaman bu ülkeyi yönetenlerin de şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünmesi lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Pervin Buldan Türkiye Buldan Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title