Haberler

Bülbül Deresi Islah Çalışması

Ordu'da Şehri Ortadan İkiye Bölercesine Akan Bülbül Deresi'ni Yıllardır Temizlemek İçin Büyük Mücadele Veren Ordu Belediyesi, Kaçak Kanalizasyonları Belirlemek İçin Sıkı Bir Çalışma Yapıyor.

Ordu'da şehri ortadan ikiye bölercesine akan Bülbül Deresi'ni yıllardır temizlemek için büyük mücadele veren Ordu Belediyesi, kaçak kanalizasyonları belirlemek için sıkı bir çalışma yapıyor.

Yıllardır şehrin yarası haline gelen ve kaçak kanalizasyonlar sebebiyle 'şehrin ortasındaki rezalet' olarak nitelendirilen Bülbül Deresi'ni güzelleştirmek için çalışma başlatan Belediye, bir yandan çalışmaları sürdürürken bir yandan da kaçak kanalizasyonları belirlemek ve kapatmak için büyük çaba sarf ediyor. Kaçak kanalları bulan Belediye, bunları Bülbül Deresi güzergahından alıp şehir kanalizasyon şebekesine bağlıyor. Belediye son olarak Bucak Mahallesi'nde 600 metrelik yeni bir kaçak kanalizasyon buldu. Bu hat şehir şebekesine bağlandı. Belediye, dereye kaçak hat belirlediği Nizamettin ve Yeni Mahalle'de de benzer uygulamayı devam ettirecek.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, şehrin ortasından geçen Bülbül Deresi'nin Ordu'nun yüz akı olması gerekirken 'yüz karası olduğunu' bunu önlemek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Başkan Torun, "Bülbül Deresi artık adına yakışır bir hale getirilecek. Buradaki en önemli sorunlardan biri şüphesiz ki dereye akan kaçak kanallar. Bizler bu sorunu temelinde halletmek istedik. Çünkü birçok mahalleden dereye kaçak bağlantılar var. Bu bağlantıların önüne geçtiğimizde derede inanıyorum ki sorun kalmayacaktır" dedi.

(MAK-SA)

22.06.2007 17:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title