Haberler

Süleyman Usta'ya Ait Kebapçıda Çalışan, Bir Süre Sonra Kendi Dükkanını Açıyor

Güncelleme:

1980'li yıllarda bulaşıkçı olarak girdiği lokanta sektöründe 120 kişiye istihdam sağlayan Süleyman Gökmen, "Şu anda Türkiye'de bizden ayrılıp 40'a yakın kebapçılık işi yapan var" dedi.

Batman'dan Adana'ya göç eden bir ailenin oğlu olan Süleyman Gökmen, 1980'li yıllarda bulaşıkçı olarak girdiği lokanta sektöründe önce garsonluğa daha sonrada 4 şubesi olan il dışında da franchisingleri olan kebap zinciri kurup 120 kişiye istihdam sağladı.

SEKTÖRE BULAŞIKÇI OLARAK BAŞLADI

Tarihi Kazancılar Çarşısı'nda bulunan ve 1908 yılından bu yana hizmet veren bir kebapçının sahibinin hayat hikayesi de kebap dükkanının tarihi kadar etkileyici. 1970'li yıllarda Batman'dan Adana'ya göç eden Gökmen ailesinin çocuklarından biri olan Süleyman Gökmen, o gün aile ekonomisine katkıda bulunmak için kapı kapı gezerek iş aradı. Gökmen, lokanta sektöründe bir kebapçıda önce bulaşıkçı olarak işe başladı.

YÜZDE 25 HİSSE SATIN ALDI

Çok çalışıp işinde başarılı olan Gökmen daha sonra garsonluk yapmaya başladı. Gökmen, garsonluk yapmaya başlayınca da gece-gündüz demeden çalışmaya devam edip, hayalindeki kebap dükkanını açabilmek için kazandığı parayı harcamak yerine biriktirerek garsonluk yaptığı kebap dükkanından önce yüzde 25 hisse satın aldı. Gökmen bir süre sonra ise garsonluk yaptığı kebap dükkanının tamamını alarak patron oldu. Gökmen patron olduktan sonrada aynı çalışkanlık ve dürüstlükle çalışmaya devam ederek kebap dükkanın yeni şubelerini açıp İstanbul başta olmak üzere başka illere franchisingler vererek 120 kişiye istihdam sağladı.

"BURASI BİR KEBAP OKULU OLDU"

Süleyman Gökmen, Adana'ya ilk geldiğinde işsiz olduğunu belirterek, "Lokantalarda iş aradım. Bir lokantada 'bulaşık yıkar mısın' dediler ben de olur dedim ve başladım. Sonrasında çırak, komi ve aşçı olarak devam ettim ve şu anki bulunduğum yerde yüzde 25 hisse ile başladım. Burada çok çalışıp bir marka olarak marka isim oluşturduk. Türkiye'nin birçok yerinde hizmet veriyoruz. Adana'da 4 ayrı ilçede şubemiz var. 120 çalışanımız var biz burada çok fazla eleman yetiştirip Avrupa ve Arap ülkelerine usta olarak gönderiyoruz. Yıllık en az 10 usta yetiştiriyoruz ve buradan çıkıp Türkiye'nin sayılı ustaları olmuşlardır. Hatta sanatçılar var bizim burada çalışmış ve şuan da filmlerde oynayıp şarkıcılık yapıyorlar" dedi.

"BİZDEN AYRILIP KEBAPÇI DÜKKANI AÇAN 40 KİŞİ VAR"

Gökmen, şöyle devam etti: "Şu anda Türkiye'de bizden ayrılıp 40'a yakın kebapçılık işi yapan var. Sonuçta burada çalışan kişi bir üniversite okuyormuş gibi oluyor, bütün her şeyi öğrenip gidiyor sonrasında başarılı oluyor yani bizim buradan gidip başarısız olan yok. Burası bir kebapçı okulu gibi, buradan giden direk iş başı yapabiliyor."

Süleyman Gökmen kendisinin başarılı olup insanlara istihdam sağlamasını ise çok çalışıp verilen bütün görevleri layıkıyla ve işini severek yapmasına bağladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title