Haberler

Bulanık'ta "İlköğretim Haftası" Kutlandı

Bulanık ilçesinde "İlköğretim Haftası" kutlandı.

Bulanık ilçesinde "İlköğretim Haftası" kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, daha sonra Bulanık Gazi İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Törene Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, Bulanık Cumhuriyet Savcısı Yüksel Gök, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Duymuş, Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Abdullah Sasa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ katıldı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yapan Sarıdağ, eğitimin toplumun huzuru için vazgeçilmez temel bir unsur olduğunu belirterek, toplumların eğitim düzeyi ve gelişmişliği birbirine bağlı olduğunu söyledi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında 147 eğitim kurumu, 27 bin 630 öğrenci ve bin 50 personelle eğitime başladıklarını belirten Sarıdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu eğitim öğretim yılında ilçemiz köylerinde 6 ortaokul, merkez ve beldelerde 5 imam hatip ortaokulu açıldı. 2011 yatırım programı çerçevesinde Erentepe beldemizde 18 derslikli ilkokulu yapıldı ve eğitim öğretime hazır hale getirildi. 24 derslikli kız teknik ve meslek lisesi, 300 kişilik pansiyon, 10 dairelik öğretmen lojmanı ve anaokulu kompleksi inşaatına başlandı. Yoncalı beldemizde 16 derslikli okul inşaatına başlandı. Onlarca okulumuzun onarım, donatım ihtiyacı giderildi. Zafer mahallesinde 8 derslikli prefabrike okul yapım ihalesi yapıldı. Yatırım programında olan 24 derslikli endüstri meslek lisesi ve 24 derslikli ilkokul yapımı ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Her yıl okullarımızın bakım, onarımı için ciddi yatırımlar yapılmakta."

Kaymakam Görükmez de, eğitimle ilgili temel prensipler ve temel bilgilerin ilköğretimde verildiğini belirterek, bu zemini veli ve öğretmenlerin beraber inşa etmesi gerektiğini söyledi.

Velilere çağrıda bulunan Görükmez, "Öğretmenlerimizin başarıları, çocuklarınıza verdiğiniz sevginin, temel bilgilerin ve temel prensiplerin oluşturduğu zeminde yürüyecektir. Bunun için anne ve babaların vereceği eğitim de çok önemli. Sizin öğrencinizin başarısı mutlaka sizin ilginizle, sizin emeğinizle ve sizin desteğinizle olacaktır. Ben bu konuda velilerin ilgisinin ve desteğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Muhabir: Mehmet Fideyil Temel

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ferit Görükmez Bulanık Sasa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title