Haberler

Bulanık'ta Çiftçileri Bilgilendirme Toplantısı

Muş’un Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş'un Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımsal desteklemelerinin temelini oluşturan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2015 yılı başvurularının başlaması nedeniyle Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bulanık Ziraat Odası'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Zırhlı, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir, ziraat mühendisleri Mesut Yüce Yurt, Bayram Aydın, Akar Volkan Arpacı, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan Bulanık Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir, çiftçi eğitim programlarını önemsediklerini belirterek, mevsimine ve yerine göre bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi. Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen çiftçileri Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptırmaya çağıran Taşdemir, tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS başvurularının yapılması zorunluluğu bulunduğunu, bu nedenle ÇKS kayıtlarının ihmal edilmemesinin büyük önem taşıdığını dikkat çekti.

Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Zırhlı ise, 2015 yılında verilecek tarımsal desteklemelerden mazot, gübre ve toprak analizi desteği, yem bitkisi, hububat fark desteği, organik tarım ve sertifikalı tohum kullanım desteği konularında bilgiler verdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title