Haberler

Bulanık Halk Kütüphane Tekrar Hizmete Girdi

Bulanık ilçesinde tadilattan geçirilen 3 katlı halk kütüphanesi yeniden hizmete girdi.

Bulanık ilçesinde tadilattan geçirilen 3 katlı halk kütüphanesi yeniden hizmete girdi.

Kentte bir süredir onarım nedeniyle kapalı olan ve tadilattan geçirilerek yenilenen 200 kişilik Bulanık Halk Kütüphanesi, Vali Aziz Yıldırım ile Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan'ın katıldığı törenle yeniden hizmete açıldı.

Beraberinde Kaymakam Uzan ile açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Uzan ise, kütüphane hakkında bilgi vererek, kütüphanede iki okuma salonu, zenginleştirilmiş kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, ana sınıfı, gençlik merkezi ve konferans salonunun yer aldığını belirterek, bununla kültür ve eğitime önemli yatırım yaptıklarını vurguladı.

Kütüphanenin modern şekilde donatıldığını aktaran Uzan, "Basılı, elektronik ve sesli olmak üzere 23 bin kitabın bulunduğu merkez kütüphanesi, açıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Genel kültür, tarih, edebiyat, felsefe, ansiklopedi, çocuk kitapları, çocuk bölümü gibi birçok alanda kitaplar da bulunuyor. Kütüphanelere yatırım yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kütüphanenin geçen yıl kullanıma uygun olmadığını, iç ve dış durumunun depreme karşı güçlendirilmesine ve mantolama ihtiyacının olduğunu dile getiren Uzan, şunları kaydetti:

"Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü katkıları ile Sayın Valimizin destekleriyle 350 bin lira civarında deprem güçlendirme ve fiziki şartların iyileştirilmesi için para harcandı. Öğrencilerimizin kullanıma uygun bir hale getirildi. İçerisinde gençlik merkezini de barındıracak şekilde bakanlığımızın destekleriyle mobilya ve tasarım malzemeleri alındı. Güzel ahşap dolaplar, oturma gurupları, masa, sandalye hepsini alarak tefrişatı da tamamladık. Bir ilçenin kalkınması eğitimle olur. Kütüphane yatırımı geleceğe yatırımdır."

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Yıldırım Bulanık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title