Haberler

Bulancak Kaymakamlığı'nın Türk Eğitim-sen Üyelerine Eylem Soruşturması Açacağı İddiası

Kamu-sen Giresun İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-sen Giresun Şube Başkanı Ali Karadeniz, Bulancak İlçesinde Gerçekleştirilen Sevk Eylemine Katılan Sendika Üyeleri Hakkında Kaymakamlık Tarafından Soruşturma Açılacağı İddialarına Tepki Gösterdi.

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Ali Karadeniz, Bulancak ilçesinde gerçekleştirilen sevk eylemine katılan sendika üyeleri hakkında kaymakamlık tarafından soruşturma açılacağı iddialarına tepki gösterdi.

Başar Otel'de konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Karadeniz, yerel bir gazetede 25 Nisan'da Bulancak ilçesinde sendikalarına üye öğretmenlerin yaptığı sevk eylemi nedeniyle kaymakamlık tarafından haklarında soruşturma açacağı yönünde bir haberin yer aldığını hatırlattı. Sendika üyeleri hakkında soruşturma açılması durumunda buna kayıtsız kalamayacaklarını dile getiren Karadeniz, "Herhangi bir arkadaşımızın aleyhinde, onların haklarını yok sayan, hukuku çiğneyici soruşturma, inceleme yapılması veya

savunma alınması yoluna sakın gidilmesin. Makamınız ve yeriniz ne olursa olsun demokratik haklarımızı kullanmakta kararlıyız. Bu yolda da karşımıza kim çıkarsa üzerine gideriz. İster bunu tehdit, isterseniz de demokratik olarak hakkımızı savunma olarak algılayın" diye konuştu.

Eylemlerinin hukuk kuralları içerisinde gerçekleştirildiğini öne süren Karadeniz, sevk eylemine katılanlar hakkında açılabilecek soruşturmaların hukuka aykırı olacağını da iddia ederek, şunları söyledi:

"Sakın ola ki Giresun'daki sevk eylemleriyle ilgili herhangi bir iş kolunda, herhangi bir arkadaşımızın üzerinde, herhangi bir makam tarafından tek bir yazıyla, tek bir el davranışıyla veya herhangi bir beden diliyle 'neden yaptınız' der gibi psikolojik baskı kurulmasın. Bunu hukuk dışı algılayıp, bu meselenin üzerine gideriz. O nedenle herkes hukuka uyacak. Bizim yaptığımız tüm eylemlerimiz hukuk içindedir."

Bulancak Kaymakamı Bayram Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bulancak ilçesinde 25 Nisan tarihinde yaklaşık 80 öğretmenin toplu olarak sevk aldıklarını ve alınan sevklerin sonuçları hakkında incelemelerin sürdüğünü söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Sevklerin incelemelerinin ardından toplu sevk alımlarıyla ilgili olarak soruşturma açılıp açılmayacağına karar vereceğiz. Ancak şu an henüz bir soruşturma açılmış değil. İncelemelerin bitmesini bekliyoruz" diye konuştu.

(AÇ-MU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title