Haberler

Bükreş: Romanya'da İftar Çadırı Açıldı

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te Çavuşesku Sarayı'nın Önünde Yaklaşık Bin 500 Kişilik İftar Çadırı Açıldı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Çavuşesku Sarayı'nın önünde yaklaşık bin 500 kişilik iftar çadırı açıldı.

Dünyanın en büyük kapalı merkezlerinden birisi olan ihtişamlı Çavuşesku Sarayı'nın tam önüne kurulan iftar çadırı sarayla birlikte aynı karede ilginç bir görüntü oluşturdu. Ramazan etkinlikleri ve Türk yemekleri festivali ismi verilen iftar çadırına yoğun ilgi gösterildi.

Bükreş'te Türk müteşebbisler tarafından kurulan Tuna Vakfı tarafından açılan çadırda ülkede yaşayan Türk, Romen vatandaşlar birlikte iftar yemeklerini yedi. Aynı anda bin 500 kişinin yemek yiyebildiği çadırdaki masalarda yer bulamayan vatandaşlar iftarlarını ayakta açmak zorunda kaldı. Türk bayanları evlerinde hazırladıkları Türk yemeklerini iftar öncesi çadıra getirdi. Çadırda ev yemekleri standı büyük ilgi görürken, Türk ustaların hazırlayıp kestiği döner standlarının önünde de büyük kuyruklar oluştu. İftar'ın ardından Türkiye'den gelen Türk Tasavvuf Müziği sanatçıları da bir konser verdi.

Tuna Vakfı ve Bükreş 5. Sektör Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile bu yıl ikincisi açılan iftar çadırının gelecek ramazanlarda da devam ettirileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title