Haberler

Bugünkü Bm Toplantısına 49 Ülkenin Katılması Bekleniyor

BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararı uyarınca güney Lübnan'a konuşlanacak yeni BM barış gücüne katkıda bulunmayı düşünen 49 ülkenin, bugün BM'de yapılacak toplantıya katılması bekleniyor.

BM Sözcüsü Stephane Durrajic'ten alınan bilgiye göre, bugün TSİ 22.30'da BM'de yapılacak toplantı için 49 ülkeye davette bulunuldu. Sözcü Durrajic, daha önceki toplantılara göre daha resmi geçecek bu toplantıda, BM gücüne katkıda bulunmak isteyen ülkelerin temsilcilerine, genişletilmesi ve güçlendirilmesi planlanan BM barış gücü UNIFIL'in ''harekat konsepti (kavramı) ve angajman kuralları'' ile ilgili brifing verileceğini söyledi.

Sözcü, toplantıya katılan ülkelerin sorularına da yanıt verileceğini belirterek, ''Bu toplantı, bu konuda yapılacak ilk resmi toplantı olacak. O yüzden, bakalım bu toplantıdan ne çıkacak'' diye konuştu.

Durrajic, bugünkü toplantının sonunda BM gücünün harekat konsepti ve angajman kurallarıyla ilgili olarak daha çok ilerleme kaydedilmesini beklediklerini söyledi.

Bu arada Türk diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, daha önce bu konuda yapılan iki toplantıda BM, üye ülkelere güçle ilgili yapılan planlamaların ne aşamada olduğuyla ilgili teknik bilgi verdi. Bugünkü toplantıda da BM tarafından hazırlanan harekat konsepti ve angajman kurallarıyla ilgili belgeler hakkında daha çok bilgi verileceğini söyleyen kaynaklar, diğer üye ülkeler gibi Türkiye'nin de bu konuların tamamen aydınlığa kavuşmasını beklediğini söylüyor. Dolayısıyla bugünkü toplantıda, ülkelerin hemen bir taahhütte bulunmalarının zor olduğu düşünülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title