Haberler

Bugün ne pişirsem?

Güncelleme:

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için hazırladığımız özel liste, nefis sofralar ve lezzetli menüler oluşturmayı sağlıyor. Bugün ne pişirsem listesinin ilk sırasında ne mi var: Sultan yemeği kavun dolması. Bugün ne pişirsem listesinin diğer seçenekleri de leziz tarifleri ile size özel menüler oluşturmanız sağlıyor. İşte bugün ne pişirsem…

Bugün ne pişirsem diye düşünenlere özel bir liste hazırladık. Saray seçmelerin olduğu Bugün ne pişirsem listesinde, özel salata, tatlı ve tarifleri de yer alıyor. Bugün ne pişirsem menüsünde yer alan kavun dolması ile gösterişli bir sofra hazırlayabilir, lezzetli , salata ve tatlı tarifleri ile menünüzü zenginleştirebilirsiniz. İşte parmak ısırtan, iştah açan Bugün ne pişirsem menüsü…

BUGÜN NE PİŞİRSEM / KAVUN DOLMASI

Bugün ne pişirsem menüsünün ilk sırasında sultan yemeği kavun dolması yer alıyor. İşte dolması

Bugün ne pişirsem menüsü kavun dolması için gerekli malzemeler:

1 adet kavun

2 çay kaşığı karabiber

1 kaşık zeytinyağı

250 gr koyun/dana karışık kıyma

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı badem

1 fincan pirinç

1 büyük boy soğan

1 çay kaşığı kişniş

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı çam fıstığı

1 çay kaşığı biberiye

2 çay kaşığı tuz

Bugün ne pişirsem menüsü kavun dolması yapılışı:

Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği olan kavun dolmasını yapmaya başlarken kavun sap kısmından kapak şeklinde kesilir. Kavunun içi temizlenir ve bir miktar oyulur. Bademler sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Badem ve fıstıklar zeytinyağında tavada hafifçe kızartılır.Kuş üzümlerinin sapları alınıp temizlenir. Pirinç de yıkanır ve haşlanır.

Soğan ince ince kıyılıp tereyağında kavrulur. Soğanla pembeleşmeye başlayınca kıyma ilave edilir. Daha sonra tuz, pirinç ve karabiber eklenir.Daha sonra badem, kuş üzümü, fıstık eklenip 5 dakika daha beraber kavrulur. Bütün malzemeler kavrulup kavunun içine doldurulur. Kavunun kapağı kapatılır ve 200 derece fırında yarım sat pişirilir. olsun.

Bugün ne pişirsem ?Kavun dolması

BUGUN NE PİŞİRSEM / SARAY ÇORBASI

Sultanlara layık bugun ne pısırsem menüsü için saray listenize ekleyebilirsiniz. İşte saray çorbası tarifi…

Bugün ne pişirsem menüsü saray çorbası için gerekli malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 adet rendelenmiş havuç

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Nane

Yarım kg ince doğranmış ıspanak

2 adet küçük boy soğan

6 su bardağı su

2 adet küçük boy kabak

Bugün ne pişirsem menüsü saray çorbası yapılışı:

ve sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında . Ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ekleyip 5 dakika pişirin. Su kaynayınca havucu, rendelenmiş kabağı ve ıspanağı ilave edin. Sebzeler iyice yumuşayınca ocağı kapatın. Üzerine nane serpip saray çorbasını servis edin. olsun.

Bugün ne pişirsem ?Cevizli saray sarması

BUGÜN NE PİŞİRSEM / CEVİZLİ SARAY SARMASI

Bugün ne pişirsem menüsünde tatlı olarak cevizli saray sarması var. Misafirlerinize ikram ettiğinizde kendilerini padişah gibi hissetmelerini sağlayacak olan saray sarması, sizin de favori tatlınız olacak. İşte bugün ne pişirsem menüsü cevizli saray sarması tarifi…

Bugün ne pişirsem menüsü cevizli saray sarması için gerekli malzemeler:

Hamuru için: 1 çay bardağı yoğurt, aldığı kadar un, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım limon suyu, 2 adet yumurta

Açmak için: 1 paket nişasta

İçine: 250 gr çekilmiş ceviz

Üzerine: 200 gr tereyağı ya da margarin

Şerbeti için: 4 su bardağı su, 5 su bardağı toz şeker, yarım limon

Bugun ne pısırsem menüsü cevizli saray sarması yapılışı:

Cevizli saray sarması yapılarken öncelikle şerbet yapılır. Su ve toz şeker tencereye alınıp karıştırarak kaynatılır.Kaynamaya başlayan karışımı limon suyu ilave edilir ve 5 dk daha karıştırılır.Şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Ardından hamur hazırlanmaya başlanır. Sıvı yağ, yumurta ve un limon suyu ile derin bir kapta karıştırılır. Azar azar un ilave ederek sert kıvamlı hamur elde edilir. Hazırlana hamurun üzeri örtülerek kenara alınır.

Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayın. Çay tabağı büyüklüğünde hamurları açın ve üzerine un serperek üst üste dizin. Parmaklarınızla biraz bastırıp daha sonra merdane ile açın.Çok ince açmaya dikkat edin.

Açılan hamuru üzerine ceviz serpip rulo halinde sarın.Elde edilen rulo bir parmak kalınlığında kesip cevizli taraf üste getirilir. Ve fırın tepsisine dizilir. Hamurun tamamı benzer şekilde hazırlanarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine margarin ya da tereyağı eritilir ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Tatlı fırından çıkarılır ve üzerine soğuk şerbet dökülür. Antep fıstığı serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Bugün ne pişirsem ?Saray salatası

BUGÜN NE PİŞİRSEM / SARAY SALATASI

Bugün ne pişirsem menüsünde salata tarifinde de padişahlara layık bir lezzet var: Saray salatası. Pratik tarifi ve enfes görümü ile özel bir seçenek olan saray salatası, nefis görünümü ile iştah açıyor.

Bugün ne pişirsem menüsü saray salatası için gerekli malzemeler:

5 adet domates, 1 adet limon, tuz, 1 adet soğan, 4 adet sivribiber, 1 fincan zeytinyağı

Bugün ne pişirsem menüsü saray salatası yapılışı:

Domatesleri 2 dakika boyunca kaynar suda bekletin. Sonra minik minik . Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve tuzla ovarak yıkayın. Biberlerde küçük küçük doğrayıp hepsini bir kapta toplayın. Yağ, tuz ve limonu çırparak sos olarak kullanın. Sosu üzerine gezdirip edin. Afiyet olsun.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Cevizli Saray Çay Haberler

500

Yorumlar (2)

AŞÇI:

NEFİS TARİFLER GERÇEKTEN. TEŞEKKÜRLER

1
0
yanıtYanıtla
TEŞEKKÜRLER:

Faydalı bi haber olmuş denicem

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title