Haberler

'Bugün, Devlet ve Milletin Kucaklaştığı Gündür'

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, 'Bugün, Devlet ve Milletin Arasının Açıldığı 1960 27 Mayıs'ından 47 Yıl Sonra, Devlet ve Milletin Yeniden Kucaklaştığı Gündür.' Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Bugün, devlet ve milletin arasının açıldığı 1960 27 Mayıs'ından 47 yıl sonra, devlet ve milletin yeniden kucaklaştığı gündür. Demokrat Parti bir tek şey için vardır; devlet ve milleti birarada tutmak'' dedi.

DYP'nin Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde konuşan Mumcu, 27 Mayıs'ın, demokrasi tarihinde ''kötü bir hatıra'' olarak kaldığını dile getirerek, "Bugün yara kapanmıştır. Demokrat Parti'nin yeniden hayata dönüşü, yaranın merhemi olmuştur'' diye konuştu.

Bunun için Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği büyük hedef doğrultusunda milli kültürü, yeni bir medeniyetin beşiği kılmak, yaşatmak için, Türkiye'nin tam bağımsızlık idealiyle yaşayan bir devlet olması için DP'nin var olduğunu kaydeden Mumcu, ''DP, devlet-millet kucaklaşması demektir'' dedi.

Kongre, genel başkanların konuşmalarının ardından çalışmalarını tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title