Haberler

Bugün Avrupa'nın Güvenliği Türkiye'de Başlıyor"

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin, Türkiye'yi stratejik müttefik ve dost olarak gördüğünü ve Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliğinde oynadığı role büyük önem verdiğini söyledi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin, Türkiye'yi stratejik müttefik ve dost olarak gördüğünü ve Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliğinde oynadığı role büyük önem verdiğini söyledi.

Bakan Szijjarto ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Szijjarto, "Biz, Türkiye'yi stratejik müttefik ve dost olarak görüyoruz. Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliğinde oynadığı role büyük önem veriyoruz. Türkiye, 4,5 milyon düzensiz göçmeni ağırlıyor ve bunların Avrupa'ya geçişine izin vermiyor." dedi.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan göçmen mutabakatın korunması gerektiğini, aksi takdirde Avrupa'nın güneyden düzensiz göçmen baskısıyla karşı karşıya kalacağını belirten Szijjarto, "Bugün Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlıyor." diye konuştu.

Szijjarto, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda çok ciddi adımlar attığı ve bunu takdirle karşıladıklarının altını çizerek, "İyi ya da kötü terörist olmaz. Eğer bir müttefikimiz bir grubu terör örgütü olarak görürse bizim de dayanışma kapsamında onun duruşunu paylaşmamız gerekli." ifadelerini kullandı.

Bakan Szijjarto, 5 binden fazla AB vatandaşının DEAŞ saflarında savaştığını ve bu teröristlerin bugün Avrupa'ya geri dönmek istediğine dikkati çekerek, Türkiye ile terörle mücadele konusunda iş birliğinin bu yüzden daha da önemli olduğunu söyledi.

Macaristan'a gelecek yıldan itibaren Ukrayna üzerinden doğal gaz sevkiyatının yapılamayabileceğini ve bu yüzden ülkesinin enerji ihtiyacını güneyden karşılaması gerektiğini vurgulayan Szijjarto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD-Romanya ve Avusturya iş birliğinde Romanya üzerinden ya da Hırvatistan üzerinden doğal gaz alamazsa Macaristan, Türk akımından doğal gaz alacak çünkü ülkemizin doğal gaz ihtiyacını tedarik etmemiz gerekli. Orta Avrupa'nın enerji tedariki açısından Türkiye'nin rolü önümüzdeki dönemde ciddi bir şekilde artacak."

Szijjarto ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) kapsamında sonbaharda Macaristan'ı ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

DOST Partisi Macaristan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title