Haberler

Buges Yılın 'En'leri Belli Oldu

Osmangazi Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), Bursa'nın ve Türkiye'nin gururu olan görme engelli sporcularının bu başarılarını, ödül ve plaketle taçlandırdı.

Osmangazi Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), Bursa'nın ve Türkiye'nin gururu olan görme engelli sporcularının bu başarılarını, ödül ve plaketle taçlandırdı. Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, Belediye olarak spora ve sporcuya her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da bu desteklerinin aratarak süreceğini belirtti.

Osmangazi Belediyesi tarafından 2012 yılında gerek ulusal, gerek se uluslararası müsabakalarda aldıkları başarılı sonuçlarla, Bursa'nın ve Türkiye'nin gururu olan görme engelli sporcularının bu başarılarını, ödül ve plaketle taçlandırdı. Kulübün 8'inci kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan, Kulüp Başkanı Ali Genç, sporcularının 2012 yılında ferdi ve takım olarak 25 ulusal 2 de uluslar arası müsabakada kürsüye çıktığını söyledi. Bursa'dan ilk kez bir görme engelli sporcunun, Judo'da Olimpiyatlara katılarak, Bursa'yı başarıyla temsil ettiğini ifade eden Genç, "Atletizm dalında Tunus'ta gerçekleştirilen yarışmalara katılan sporcularımız, buradan da iki madalya ile döndü. 2012 yılını gerek yurt içi, gerekse yurt dışında birçok başarıya imza attık. Bursa'daki okullarımızı tarayarak, 04-16 yaşları arası 32 çocuğumuzu daha bünyemize katarak, toplam 65 sporcuya ulaştık. Geleceğin şampiyon adayı bu gençlerimizle, önümüzdeki 2016 ve 2020 yılı olimpiyatlarında maksimim düzeyde katılım ve madalya hedefliyoruz" dedi.

Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar adına katılan Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, Belediye olarak spora ve sporcuya her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da bu desteklerinin aratarak süreceğini belirtti. Selimoğlu, "Osmangazi Belediyesi olarak, Bursa'da spora en fazla kaynak ayıran belediyiz. Görme Engelli Sporcularımızın elde ettiği başarılar, Bursa'nın göğsünü kabarttı" diye konuştu.

Yapılan Konuşmaların ardından, düzenlenen anket sonucu dereceye giren yılın en başarılı sporcularına plaketleri verildi. 660 kişinin katıldığı anket sonucuna göre, Didem Turan ve İmrahan Taşın 2012 yılının en iyi bayan sporcuları, Yasin Çimciler ile Mustafa Küçük ise en iyi erkek sporcuları seçilerek ödül aldı. 2012 yılının en başarılı antrenörü, yüzme branşı antrenörü Gözde Bursalı olurken, en başarılı yöneticisi ise Kulüp Asbaşkanı Mutlu Aydın seçildi. BUGES ömür boyu başarı ödülü ise, kulüp onursal Başkanı Hasan Duman'ın oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da, kulübe olan katkıları nedeniyle bir teşekkür plaketi verildi.

(AÇ-

30.12.2012 21: 44: 32

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Ali Genç Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title