Haberler

Buğday hasadı başladı

Güncelleme:

Şırnak'ın İdil ilçesinde, 290 bin dönümde ekilen buğdayın hasadına başlandı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, 290 bin dönümde ekilen buğdayın hasadına başlandı.

İlçenin Alakamış köyündeki tarlalarda sezonun ilk hasadı için Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı'yı, Kaymakam Zafer Sağ, Tarım İl Müdürü Selman Demirel ve çiftçiler karşıladı.

İlçede 290 bin dönümde ekilen buğday hasadı, biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle başladı. İlk biçerdöveri Vali Pehlivan'ın kullanmasıyla hasadın startı verildi.

Vali Pehlivan, geçen yıla göre rekoltenin yüzde 35 artmasının beklendiğini belirterek, çiftçilere bereketli bir hasat temennisinde bulundu.

Kentte çoğunlukla kuru tarım yapıldığını ifade eden Pehlivan, "Buğday üretimi anlamında beklentimiz yaklaşık 185 bin tondur. İl genelindeki buğday alanımız da 650 bin dönümdür. Tarım arazimizin yüzde 50'si İdil ilçemiz sınırlarında bulunuyor. Diğer tarım alanları da Silopi ve Cizre ilçemizdedir." dedi.

Verimli bir yıl olmasını beklediklerini aktaran Pehlivan, salgın sürecinde özellikle tarımsal faaliyetlerin devam etmesini önemsediklerini anlattı.

Ilısu Barajı bölge için büyük bir şans

Bölgede yapılan Ilısu Barajı'nın Cizre ve İdil ovaları için büyük şans olduğunu vurgulayan Pehlivan, şu değerlendirmede bulundu:

"Ilısu Barajı'nın yapılması, Cizre Barajı'nın yapılmasının önünü açtı. İnşallah yakın bir zamanda Cizre Barajı'nın da tamamlanmasıyla bölgedeki tüm arazilerde su problemi ortadan kalkar. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere birçok destek sağlıyor. Kırsal kalkınma anlamında projeleri üretiminde teşvik ettik. Gönderdiğimiz 27 projenin tamamı destek aldı ve devam eden onlarca proje var."

Pehlivan daha sonra Çığır köyünde 30 dönüm arazisinde sebze üreten Abdurrahman Tekdemir ile Kurtuluş köyünde fıstık üreticisi Nuri Genç'i ziyaret ederek, üretimle ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak İdil Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title