Haberler

Budapeşte'de Vişegrad Grubu Toplantısı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Vişegrad ülkeleri vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) içinde kendilerini "ikinci sınıf" gördüklerini söyledi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Vişegrad ülkeleri vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) içinde kendilerini "ikinci sınıf" gördüklerini söyledi.

Macaristan'nın başkenti Budapeşte'de Macaristan, Polonya, Slovakya ve Çekya'dan oluşan Vişegrad Grubu ülkelerinin başbakanları bir araya geldi. Dönem başkanlığını Macaristan'ın yürüttüğü toplantıya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da katıldı.

Avrupa Birliği'nin eleştirildiği toplantıda, terörle mücadele, sığınmacı krizi ve bölge ülkelerinin ekonomik sorunları ele alındı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vişegrad vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) içinde kendilerini "ikinci sınıf" gördüklerini ve düşük kalitedeki ürünlerin söz konusu ülkelere satıldığını ileri sürdü.

Çekya Başbakanı Bhouslav Sobotka da AB'de çifte standardın engellenebilmesi için yasaların değişmesi gerektiğine değinerek, "Her ülkeye farklı kalitede ürün yapan firmalar istemiyoruz." diye konuştu.

İsrail'den AB'ye eleştiri

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la ikili görüşme gerçekleştiren Netanyahu, AB'yi eleştirdi. İsrail merkezli Ynetnews internet sitesinde yer alan bir habere göre Netanyahu, basına kapalı görüşmede mikrofonunu açık unuttu.

Dışarıda toplantının bitmesini bekleyen gazetecilerin, Netanyahu'nun konuşmalarını rahatlıkla duyabildiği belirtilen haberde, İsrail Başbakanı'nın sert sözlerle AB'yi eleştirdiği iddia edildi.

Haberde, Netanyahu'nun, "Avrupa, İsrail ve Filistin arasındaki barış için şartlar yaratma çılgınlığı girişimiyle, İsrail ile olan bağlarını tehlikeye atarak kendi gelişimini tehlikeye atıyor." dediği kaydedildi.

Ülkesine destek verilmesini isteyen Netanyahu'nun ayrıca, "AB bir karar vermek zorunda, hayatta kalıp genişlemek mi istiyor, yoksa kuruyup, kaybolmak mı?" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Macaristan Slovakya İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title