Haberler

Buca'da 'Faşist' Tartışması

Buca Belediyesi'nin Son Meclis Toplantısında, 'Faşistlik' Tartışması Yaşandı. Başkan Ercan Tatı, "İsmet İnönü'yü Savunmak Faşistlikse Ben Faşistin Allah'ıyım" Dedi. Tepki Gösteren AKP'liler, "Allah Birdir. Dinden Çıkarsın. Tövbe Et" Karşılığını Verdi.

Buca Belediyesi Mayıs Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ercan Tatı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda faşist tartışması çıktı. CHP'li meclis üyelerinden Emre Aykut'un, son günlerin tartışılan konusunu mecliste de gündeme getirmesi CHP ve AKP grubu arasında tartışma yaşanmasına neden oldu. Dilek ve temenniler kısmında söz alan Aykut, Başbakan Erdoğan'ın, İsmet İnönü ile ilgili olarak gündeme getirdiği faşistlik tartışmalarını hatırlattı. İdeolojileri uğruna idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın ölüm yıl dönümlerinin daha da önem kazandığına vurgu yapan Aykut, "Kimlerin faşistçe tavırlar takındığını herkes biliyor, Yargı bir gün herkese lazım olacak" diye konuştu.

FAŞİST-KOMüNİST TARTIŞMASI

Aykut'un, İstanbul'da yapılması planlanan üçüncü boğaz köprüsünü de 'doğa katliamı' olarak tanımlaması AKP Grubu'nda tepki ile karşılandı. Aykut'tan sonra söz alan AKP'li Zafer Kürkçü, "Deniz Gezmiş'i en çok sevenlerden biri de benim. Meclis çatısı altında genel siyasete girilmeyeceği sözünü vermiştik ama tutulmadı. Söylenenler düşüncesiz, bilgisiz sözlerdir. Faşistlik tartışmalarında neyin ne olduğu biliniyor" ifadelerini kullandı. Kürtçü'nün konuşmasına müdahale eden Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Hepimizin ideolojileri var. Bizim inandığımız insanlar Avrupa'yı dize getiren insanlardır. Bizim inandığımız insanlar, kadınları, çocukları fırınlara koyup yakmadılar, onları koruyup kolladılar. Sevr Antlaşması'nı masada yaktılar. Ben bu meclisin başkanıyım kardeşim. Burada faşist, komünist ayrımı yapacaksanız müdahale etmek durumunda kalırım" dedi.

"ALLAH BİRDİR!"

Başkan Tatı'nın bu çıkışına AKP'li Kürkçü'nün, 'İşte faşistlik budur' diye cevap verdi. Tartışmaların alevlenmesi üzerine müdahale eden Başkan Tatı, "İsmet İnönü'yü savunmak faşistlikse, ben faşistin Allah'ıyım" dedi. Bunun üzerine AKP'li meclis üyeleri "Sözünü geri al başkan, tövbe et, Allah birdir, dinden çıkarsın" diye tepki gösterdi. Tatı "Söylediklerimin arkasındayım. Siz benim, Allah'la arama girmeyin" cevabını verdi.

"SANDALYEDE OTURMAKLA BAŞARI GELMEZ"

Meclis toplantısında Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Bucaspor'un durumu tartışıldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Tatı, "Bucaspor ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Uzun zamandır odalara, ticaret yapan kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere çağrıda bulunuyorum. Maalesef bazıları sadece maça gelip ön sıralarda oturuyorlar. Maça gelip oturmak destek vermek değil. Bizim o açıdan bakıldığında 10 bin destekçimiz var. Bucaspor olarak maddi desteğe çok ihtiyacımız var. Bu taleple gittiğimizde ise bize başarılar diliyorlar. Ne yapalım en azından köstek olmuyorlar ya o da bize yeter. Bucaspor'un Cumartesi günü Kayseri Erciyesspor ile maçı var. Ben takımın Süper Lig'e çıkacağına inanıyorum. Takımımız birinci ligde oynayarak ilçemizin adını duyuracak. Maça taraftarların gelmesi, Buca'ya maddi manevi destek olmak anlamına gelir" diye konuştu.

TABELA KİRLİLİĞİ SON BULACAK

Toplantıda, ilçe genelinde yaşanan tabela kirliliği ile ilgili önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Başkan Tatı, "Tabela kirliliği ile mücadelemiz devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz ve ilgili müdürlüklerimiz sürekli denetim halinde. İlçede asılan afişler ve tabelalar ciddi kirliliklere neden oluyor. Bazı yerlerde standartların dışına çıkıldığını görüyoruz. Dijital tabela sistemine geçmek için çalışma başlattık. En kısa zamanda sonuç alıp faydalarını göreceğimizi düşünüyorum" dedi. Tatı, ilçenin estetik güzelliğinin ön planda olması için ellerinden geleni yaptıklarını ve kirliliği izin vermeyeceklerini ifade etti.

çÖP TESİSİ YİNE GüNDEMDE

Öte yandan, toplantıda AKP Grup Başkan Vekili Seyfettin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çöp bertaraf tesisi ile ilgili yeterli lobinin yapılmadığını ifade etti. Alptekin, "Büyükşehir'de Bornova ve Buca sınırlarına tesisin yapılacağı ifade ediliyor fakat kimsenin sesi çıkmıyor. Siz buradan gidenler olarak neden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na anlatmıyorsunuz. Yeterli çalışma yapılmadı" dedi.

Can ÖZLü/ İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title