Haberler

Buca'da aracısız halk pazarı

Güncelleme:

Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi iş birliğiyle gelenekselleşen Üretici Pazarında Buca'nın köyleri başta olmak üzere İzmir'in dört bir yanından gelen üreticiler, organik ürünlerini Bucalılarla buluşturdu. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikten üretici de tüketici de mutlu ayrıldı.

Kırsal bölgeleri başta olmak üzere tarımsal üretimi ve yerel kalkınmayı planlayarak çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, İzmir'in dört bir yanından üreticileri halkla buluşturdu. Yerli Malı Haftası ve Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 5. kez organize edilen Üretici Pazarı, belediye hizmet binası önünde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasında sözlerine Türkiye'deki tarım alanlarındaki azalmaya dikkat çekerek başlayan Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, "Geçmişte tarım ülkesi olan Türkiye'de artık temel gıdaları da ithal eder duruma geldik. Oysa son derece verimli toprakların üzerindeyiz. Tarım politikalarımız nedeniyle çiftçimiz toprağını ekemez, dikemez, öğütemez noktaya getirilmiştir. Bunları aşabiliriz. Üretici pazarlarıyla birlikte hem çiftçilerimizin üretimini değerlendirmek, hem de tüketicilerin aracı olmaksızın ürünlere ulaşımını sağlayabiliriz" diye konuştu.

Her yılsonunda gelenekselleşen etkinliğe bu yıl da Bucalılar yoğun ilgi gösterdi. Buca'nın köyleri Doğancılar, Kaynaklar, Belenbaşı, Karacaağaç, Kırıklar başta olmak üzere İzmir'in ilçelerinden çok sayıda kooperatif ve üretici ürünlerini doğrudan halka sunma fırsatı buldu.

Stantlarda el emeği tasarım ürünlerden köy tavuğuna, reçelden salçaya, şevketi bostandan bal ve pekmeze, bakliyattan Ege lezzetlerine kadar bu toprakların emeğiyle üretilen organik ürünler vatandaşın görücüsüne çıktı. Gün boyu alışverişin sürdüğü etkinlikten üreticiler de tüketiciler de mutlu olarak ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Buca Belediyesi Kent Konseyi İzmir Buca Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title