Haberler

Buca Belediyesi, Tartışılan Sadece Kadınların Yararlanacağı Tesisi Açtı

Dünya Kadınlar Günü'nde İzmir'in Buca İlçesi'nde, Sadece Kadın Personelin Çalışacağı, Kadınlara Hizmet Verecek Aktivite Merkezi Açıldı. Buca Belediye Başkanı AKP'li Cemil Şeboy, Kamuoyunda 'Harem- Selamlık' Tepkilerine Neden Olan Tesisi, 'Kadınlar Burada Çok Rahat Edecek, Belki de Havuza Üstsüz Girecek' Sözleriyle Savundu.

DÜNYA Kadınlar Günü'nde İzmir'in Buca İlçesi'nde, sadece kadın personelin çalışacağı, kadınlara hizmet verecek aktivite merkezi açıldı. Buca Belediye Başkanı AKP'li Cemil Şeboy, kamuoyunda 'Harem- selamlık' tepkilerine neden olan tesisi, ''Kadınlar burada çok rahat edecek, belki de havuza üstsüz girecek'' sözleriyle savundu.

Buca Belediyesi, eski İmar Müdürlüğü binasını Kadın Aktivite Merkezi haline getirdi. Kazan dairesindeki iki erkek işçi dışında 15 kadın personelin sadece kadınlara hizmet vereceği tesiste yüzme havuzu, sauna, güzellik salonu, fitness center, sergi salonları, çocuk oyun bölümü, lokal, kafeterya, okuma ve internet salonu bulunuyor. Kadınların ayda 20 YTL'ye üye olup yararlanacağı tesis, kamuoyunda 'Harem- selamlık' eleştirilerine neden olmuş, özellikle CHP'liler tepkilerini sert sözlerle dile getirmişti.

Tartışılan Kadın Aktivite Merkezi'nin açılışı, Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bugün yapıldı. Buca Belediyesi CHP'li meclis üyelerinden sadece Derviş Beng, Fatma Keskin ve Azad Fazla'nın katıldığı törene CHP'nin 15 İzmir milletvekilinden sadece Vezir Akdemir ve Yılmaz Kaya kutlama telgrafı gönderdi. Gaziemir Belediye Başkanı AKP'li Adnan Yüksel, AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık ve çok sayıda AKP'li belediye ve il genel meclis üyesinin katıldığı törende AKP Buca İlçe Kadın Kolları üyeleri de hazır bulundu.

''AMAÇ KADINLARIN RAHAT ETMESİ''

Törende konuşan devlet eski Bakanı Işılay Saygın, kadına değer verdiğini belirttiği Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'u kutladı ve bu projenin diğer ilçe belediyelerine de örnek olmasını istedi. Açılışta kızı Şebnem Devrim ve beş aylık torunu Eylül Devrim ile objektiflere poz veren Başkan Cemil Şeboy, tesise yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Talebin kadınlardan hatta CHP'li kadın meclis üyelerinden geldiğini öne süren Şeboy, şunları söyledi:

''Kadınların rahat edeceği bir mekan yapmak istedik. Kadınlar sohbet ederken yanlarına erkek geldiğinde konuyu değiştirir, erkekler de öyle. İki hemcinsin kendine göre konuşacakları vardır. Çünkü çok rahat ederler. Her köşe başında kahvehane vardır. Neden kadınlar o kahvehanelere gitmiyor? Kadınlara kahvehanelere girmeme yasağı yok ki. Bu tesiste sauna, yüzme havuzu var. Kadınlar burada tam serbest olacak. Belki de üstsüz girecekler. Bunun örnekleri Avrupa'da, ABD'de de var. Bizim amacımız kadınların daha rahat etmeleri, istedikleri gibi eğlenmeleri. Kadınlar derse ki 'erkekler de girsin' benim için mahsur yok. Buna kadınların kendileri karar verecek.''

KADINLAR BEĞENDİ

Törene katılan kadınlar tesise yönelik düşüncelerini soran DHA muhabirine tesisi çok beğendiklerini, sadece kadınlara hizmet vermesinden memnun olduklarını, ancak çalışanların erkek olabileceğini söyledi. AKP Kadın Kolları Buca İlçe Başkanı Şebnem Özdal, ''Tesisin sadece kadınlara hizmet vermesi çok iyi. Böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Ben başörtülü olmama rağmen burada rahatça havuza gireceğim. Hiçbir yerde bu rahatlığı bulamayız'' dedi.

Elif DEMİRCİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title