Haberler

    "Bu Yüzden Bir Numara"

    Fenerbahçe Doğuş Genel Menajeri Gherardini, sezonun dönüm noktasının birlikte yenen bir akşam yemeği olduğunu belirtip Obradovic'i övdü. "Bu yüzden bir numara"

    ONUR DİNÇER
    Anadolu Efes'e elendikleri kupa maçının ardından Sırp coachun herkesi şaşırtarak antrenmanı iptal ettiğini ve ailelerin de katıldığı bir yemek organize ettiğini belirten İtalyan yönetici "Bu hareket oyuncular üzerinde inanılmaz bir etki yaptı" dedi.
    Fenerbahçe Doğuş Genel Menajeri Maurizio Gherardini, lig lideri ve Euroleague ikincisi sarı-lacivertli takımın ve coach Obradovic'in başarısının sırlarını anlattı. İtalyan basınına konuşan deneyimli yönetici, ligde üst üste yedi, Euroleague'de üst üste üç maçtır kazanan takımlarının, Anadolu Efes'e yenilerek çeyrek finalde elendiği Türkiye Kupası maçının ardından yaşananların, kendileri adına sezonun dönüm noktası olduğunu söyledi, "Anadolu Efes'e elenmiştik. Beklenmedik bir yenilgiydi ve bu telafisi zor bir kayıptı" dedi.
    Gherardini şunları söyledi: "Maçın ardından tüm basketbolcular ertesi günkü idmanın çok zor geçeceğinden, büyük baskı altında sıkı bir antrenman yapacaklarından emindiler. Ancak Zeljko herkesi şaşırttı, antrenmanı iptal etti, şehrin en iyi restoranında rezervasyon yaptırdı ve tüm oyuncularla teknik kadronun, eşleriyle birlikte tam kadro orada olmasını istedi. 'Bugün idman yapmaya gerek yok, birlik olma zamanı' dedi. ve bu hareket oyuncular üzerinde inanılmaz olumlu bir etki yaptı. İşte Obradovic bu yüzden bir numara."
    Avrupa'nın en iyisi olarak nitelenen Sırp çalıştırıcının başarısının sırrını da anlatan İtalyan menajer, "Obradovic'in sıra dışı bir coach olmasının temel nedeni her bir ayrıntıyla tek tek ilgileniyor olmasıdır. Hiçbir şeyi kaçırmaz. Tüm oyuncular bu durumun farkındadır. Bu yüzden ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Her zaman her şeyin kusursuz bir şekilde organize edilmesini ister. Üst düzey profile aykırılık oluşturacak şeylere bir an bile taammülü yoktur" diye konuştu.
    'Sıkışıklık eksi değil, artıdır'
    "Euroleague'deki başarımızda Türkiye liginde oynuyor olmamızın etkisi var. Euroleague'deki bir çok ülkenin takımına göre daha üst düzey rekabet ve çekişmenin olduğu bir ligde oynuyoruz. Bu da bizi hazır tutuyor. İki üst düzey ligde mücadele etmek için sağlam 15-16 oyunculuk bir kadroya ihtiyaç var. Biz de buna dikkat ediyor ve buna göre hareket ediyoruz."
    'Projeler gelişiyor'
    "Türkiye'de basketbol her geçen gün gelişiyor. Elbette futbolla savaşacak durumda değil ama basketbola olan ilgi büyüyor. Ülkede basketbolla ilgili yapılan projelerin sayıları artıyor. Hem kulüplerin hem federasyonun projeleri var. Sık sık ve sıkı maçlar oynuyor olmamız iyi bir şey. Tabii dinlenmeye daha çok zaman kalsın istenir ancak rekabet etmenin doğru yolu da bu."
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Ivan Obradovic Anadolu Efes Fenerbahçe Doğuş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title